Tips Save Budget | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, December 19, 2010

Tips Save Budget

Dicatat oleh m i a di 11:37 AM
Assalamualaikum

disebabkan pagi petang siang dan malam menghadap lappy saje, makanya, penggunaan kaca mata adalah penyelamat keadaan buat masa ini..

kehkeee..padan muke engko mia..huhu..
acely, saya hanya pakai spec bila dalam kelas atau ketika menonton aje..

ok, bukan itu nak cerita sebenarnya, tapi pasal kewangan orang bujang..hehee..

sape bujang kat sini, boleh duduk, dan pinjamkan mata anda untuk saya oke..ok fine, yang bujang 3 column pon bole join sekali..grrr



banyak yang cakap, kalu bujang ni, tak banyak tanggungan kan..takdemaknenye..kalau kau boros, cukup bulan, makan megi cap PAMA jugak kan..korang faham?hehe

percaya atau tidak, 2/3 dari ape-ape yang kite beli hanya sekadar menurut kata hati, kan..kan..hehee.. kebanyakannye gitu la..

oke, bole ke lepas ni, kite cuba kawal nafsu dan pk sekejap, better beli barang ini dan itu bila kite betol-betol perlu..sekarang tak perlu, so sila belah cepat-cepat..heehe..nak lebih mudah, buat list awal-awal..ye tak?

ini mungkin sangat mudah bagi semua orang..cuba jangan terlalu kerap ambil duit kat ATM, sebab..lagi banyak duit kat purse, lagi cepat kite abeskan..ye tak? kena kuat semangat di situ oke..

dari aspek makan minum pulak, kalau kite ni suka sangat singgah 7eleven, atau kedai runcit depan umah, atau kedai 2hengget kat seberang jalan untuk beli makanan ringan, cuba kurangkan oke.. kite boleh ganti dengan minum air masak atau makanan yang lebih berkhasiat dan murah..contohnya oat..beli satu paket, bole tahan sampai seminggu kot..bole jugak diet yu!

last sekali, ape kata kite shopping time ada sales aje..ataupun manfaatkan kesempatan potongan harga dengan tawar-menawar..but janganlah sampai seller tu buat muka takpe.dik.amek.lah.semua.dengan.kedai2.ni.pon.takpe.grrrr

hehehee..tapi kan, adeke masa nak fikir-fikir waktu tengah semangat nak shopping? kehekhkee..


ala..kalau susah sangat, korang pesan awal-awal kat kawan tu..yu,kalau ai hilang ingatan kejap lagi, yu azan je kat telinga ai oke..

lalalalalalaa..

have a good day semua..

ok da bai..

~wassalam~

pst : nak Sony Ericsson X8, Android dengan harga RM899??

klik sini cepat..

19 ulasan:

yuyu on December 18, 2010 at 8:13 PM said... BALAS

mia:link yg bawak tuh,mia amek kat mane?yg sony ericson?

M I A J A M A L U D D I N on December 18, 2010 at 8:41 PM said... BALAS

hahaha.. baeeekkk punye advise untuk org kuat blanje mcm aq..

M I A J A M A L U D D I N on December 18, 2010 at 8:48 PM said... BALAS

hahhaa.. baekkk punye info. bagos untuk org yang kuat blanje mcm aq neh..

manna_salwa on December 18, 2010 at 8:52 PM said... BALAS

most of the time mmg dh siap budget awal2.. tp, at the end, mesti over limit. ih3. asenye kene duk uma diam2 jgn kua2. huhuk.

mia on December 18, 2010 at 9:20 PM said... BALAS

@yuyu

kat churp2 yuyu, yang celcom sales tu

mia on December 18, 2010 at 9:21 PM said... BALAS

@M I A J A M A L U D D I N

ekhekheke..nnti bole try mia..

mia on December 18, 2010 at 9:21 PM said... BALAS

@manna_salwa

khakhakaa..tau xpe dear..mmg slalu gitu kan..

The Sharkox on December 18, 2010 at 9:43 PM said... BALAS

jangan pergi shopping komplex, lagi jimat

kembatolo™ on December 18, 2010 at 9:50 PM said... BALAS

chantek ah label tu.. gua buat tak jadi pon.. =(

Anisa Hang Tuah on December 18, 2010 at 9:51 PM said... BALAS

shopping itu sungguh nikmat & penat

heeee

mia on December 18, 2010 at 9:56 PM said... BALAS

@The Sharkox

ahhahaa..yaaa..itu yg terbaekk..ehehee

nerves on December 18, 2010 at 9:56 PM said... BALAS

meggi PAMA bes...tu je=p

mia on December 18, 2010 at 9:57 PM said... BALAS

@kembatolo™

uikkss..xjadi?seyesly?

mia on December 18, 2010 at 9:57 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

setuju..tp merana kalu gile shopping.ehekheke

mia on December 18, 2010 at 10:01 PM said... BALAS

@nerves

hakhakhaka..oke xpe..at least ade gak komen ^3^

delarocha on December 18, 2010 at 10:11 PM said... BALAS

window shopping is the best therapy untuk org bujang yg tengah kering.... cuci mata...keh keh keh

mia on December 18, 2010 at 10:54 PM said... BALAS

@delarocha

hehee..btol jugak, nnti bole aim nk beli ape bila ada duit..

Rara Farah on December 19, 2010 at 12:09 AM said... BALAS

agagaga..name jew ade list barang tp bile smpai kt kedai...list tu lesap keman...hahaha..macam haram jew

mia on December 19, 2010 at 1:34 AM said... BALAS

@Rara Farah

hehehee..tau xpe yang..ehkehkee

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan