Tips Untuk Wanita | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, December 29, 2010

Tips Untuk Wanita

Dicatat oleh m i a di 12:54 PM
Assalamualaikum..

salam tengahari semua..

nak share dengan uols antara tips wanita untuk mengekalkan hubungan hingga ke jinjang pelamin..acehhh..ehkehkehkee..


1. Janganlah terlalu over gedik, jadilah diri sendiri apabila berhadapan dengan si dia.

2. Jangan pakai pakaian yang seksi. Ini kerana anda tiada sifat seorang isteri di depan matanya, tetapi hanya ada sifat seorang awek yang boleh buat dia bermegah-megah di hadapan rakan-rakannya sahaja.

3. Janganlah asyik meminta semua benda-benda sehingga si dia pokai. Ini kerana kekasih anda akan berminat untuk mencari awek lain yang kaya pula.

4. Jangan menggatal dengan lelaki lain. takot nanti, kekasih anda akan pergi menggatal dengan perempuan lain pulak

5. Janganlah asyik memaksa lelaki buat bende bukan-bukan seperti apabila sedang berborak, anda akan menceritakan pasal kekasih member anda buat benda romantik dan anda teringin lalu memaksa kekasih buat perkara yang sama. ingat ya, si dia tak suka dipaksa.

6. Janganlah membuat kesalahan yang sama berulang kali, selalunya perempuan cepat lupa dan membuat kesalahan yang sama berulang kali. Apabila ditegur,baru sedar. Tapi lama-lama, lupa dan buat lagi. Hindarkan perbuatan ini.

7. Janganlah kuat membebel, lelaki tidak suka perempuan yang kuat berleter dan membebel. Adakala atau selalunya, lelaki suka ketenangan dengan melihat senyuman manis dari orang tersayang yang comel itu.

8. Lelaki suka mendapat makanan yang dimasak oleh anda. Tapi pastikan sedap dan berupa makanan. kehkehe..

9. Janganlah membenci kanak- kanak, lelaki memang pantang apabila perempuan yang kasar terhadap kanak-kanak atau orang lebih tua. Ini memberi bayangan tentang anda apabila berkahwin nanti.

10. Yang paling penting, lelaki ingin rasa dihargai dengan segala usaha yang dilakukan untuk anda. Tidak perlukan balasan pun tidak mengapa tetapi penghargaan yang ikhlas itu amat bermakna. Walaupun dia tolong anda belikan makanan, ucapkanlah terima kasih dan terukir senyuman manis anda kepadanya.

11. Sentiasa memberikan ukiran senyuman manis, pertuturan lemah lembut dan sopan santun apabila anda bersama dengan dia.

12. Apabila makan bersama, cuba sendukkan nasi kepada si dia..takpun lapkan sudu dan garpu..comel kan..
huwaa.memang heaven la kalau dapat awek seperti di atas..ehekhekhee..

sang teruna, ada ape-ape nak tambah? kot ada lagi ciri-ciri wanita pada pandangan korang kan..

si cantik manis, hehee..kita take note okee perkara-perkara di atas..mari jadi yang terbaek untuk diri sendiri dan orang laen..OHH YEAHHH

korang nak kekal cantek, meh klik sini..

sekian,

~wassalam~

pst : idea asal..dari mata seorang lelaki bernama AnwarFaiz

14 ulasan:

alia shahira on December 28, 2010 at 9:11 PM said... BALAS

hehehehehehe ceyhhhhh boleh pakai tips kak mia ni! hahaha :)

nanti kite amalkan ^.^

mia on December 28, 2010 at 9:23 PM said... BALAS

@alia shahira

ahhahaa..mari mari..ekhekee

Anisa Hang Tuah on December 28, 2010 at 9:47 PM said... BALAS

nis nak pakai tips mia utuk my future bf.hhuahuahuauha

nur on December 28, 2010 at 9:59 PM said... BALAS

wah.. mia bagi tips best... sweet aje ye

jemput ke ALL IN ONE

mia on December 28, 2010 at 10:19 PM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

hahahaha..bole je nis..

mia on December 28, 2010 at 10:19 PM said... BALAS

@nur

ehehee..share aje ni nur..ehhee

Cik Ezy on December 28, 2010 at 10:24 PM said... BALAS

ade gak ciri2 kat atas 2 kene ngn saye..
hahaha.. prasan jap..

mia on December 28, 2010 at 11:02 PM said... BALAS

@Cik Ezy

hehehee...alhamdulillah..ok la tu syg..keep it up oke..

safura zahari on December 29, 2010 at 12:30 AM said... BALAS

totally agree!

nerves on December 29, 2010 at 2:29 AM said... BALAS

haaa...igt tu mia..
jgn gedik sgt..
hahaha=p

mia on December 29, 2010 at 3:52 AM said... BALAS

@safura zahari

hehehe..kan dear..

mia on December 29, 2010 at 3:52 AM said... BALAS

@nerves

grrr...wa gedik ke pokcik..aigoooo

Anwar Faiz on December 29, 2010 at 11:11 AM said... BALAS

huahua..bagus2..terharu de orang share..keke~ :)

mia on December 29, 2010 at 6:09 PM said... BALAS

@Anwar Faiz

hahaha..tq ya share kat blog kamu..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan