Cara pasang Ads Nuffnang : Large Rectangle (336 x 280) | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, July 8, 2011

Cara pasang Ads Nuffnang : Large Rectangle (336 x 280)

Dicatat oleh m i a di 2:00 PM
Assalamualaikum..

hi semua..

makin lama, makin suram pulak blog ni ek..ciss, ciss..thanks sangat pada semua yang masih sudi ke blog Mia Suka Berangan ni..tq sangat-sangat.

baeklah, tutorial ni adalah sambungan dari tutorial cara nak pasang ads Nuffnang ni. tapi, saya fokus pada iklan Large Rectangle (336 x 280) je sebab ada jugak dalam kalangan blogger yang tak jumpa code dalam tutorial sebelum ni. makanya, harap yang ini dapat membantu la ea..Cik Alia comel, gud luck dear..

CARA 1

1. Dashboard > Design > Edit HTML dan tick Expand Widget Templates,tolong Download Full Template dulu ya, kot silap, masih ada back up..

2. Tekan ctrl+f pada keyboard, dan masukkan code kat bawah ni dalam kotak find.

<data:post.body/>

3. Da jumpa? copy dan paste code iklan Nuffnang untuk Large Rectangle (336 x 280) di BAWAH code di Langkah 2 tadi. lihat contoh ni :


4. Preview dulu ya dan kalau takde error, tekan Save.


CARA 2

kalau tak jumpa code dalam CARA 1, korang bole try guna yang ini pulak oke.

1. Dashboard > Design > Edit HTML dan tick Expand Widget Templates,tolong Download Full Template dulu ya, kot silap, masih ada back up..

2. Tekan ctrl+f pada keyboard, dan masukkan code kat bawah ni dalam kotak find.

post-footer-line-2

3. Da jumpa, sekarang cari pulak code yang ini ya. (Copy code ini dan paste pada kotak find, make sure kotak find kosong)

</b:includable>

4. Da jumpa? copy dan paste code iklan Nuffnang untuk Large Rectangle (336 x 280) di ATAS code di Langkah 3 tadi. lihat contoh ni :



4. Preview dulu ya dan kalau takde error, tekan Save.

gud luck semua. kedudukan iklan Nuffnang yang strategik bole bantu korang dapat earning BE tau. tengok tips dari Nuffnang dalam entry ini ya.

all da best semua

~wassalam~

pst : tutorial ni untuk yang tak tahu oke..pada yang da tahu dan pakar..diam..diam..

da buat?komen sini meh..terima kasih..



2 ulasan:

cheghah on July 8, 2011 at 12:13 AM said... BALAS

terima kasih

alia shahira on July 10, 2011 at 6:48 PM said... BALAS

kak miaaaaaaaaaaaaaaaa. still xleh :( sedihnyaa! :( dia xnak appear pon! :( huhu sian kak miaa. sorry susahkan kak mia :(

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan