Contest - Mari Bersama Kritik Blog Nescafe + Milo | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, January 12, 2011

Contest - Mari Bersama Kritik Blog Nescafe + Milo

Dicatat oleh m i a di 10:55 AM
Assalamualaikum..

Good Morning semua..1st time join contest macam ni..hekehke..menarik jugak..cikgu Azizi mengajak saya mengkritik blog beliau..hehe..berani kan..jarang ada blogger yang buka minda macam ni..all da best ya cikgu..*baru tahu cikgu rupenye*kehkehekee..


KLIK BANNER UNTUK JOIN CONTEST

chehhh..baget macam blogger super duper la nak kritik blog orang ni.*hadoihh mia uii*..bagi kritikan ni, kene berhati-hati..takot apa yang kite nak sampaikan, tak same dengan penilaian orang laen..setuju? maksud begini, bila sampai kat orang..jadi begitu pulak..laen pulak ceritanya nanti..oke da mengarut..


PUJIAN
1. saya suka template blog ni..kemas dan menarik..warna cokelat..macam warna Neslo jugak kan..ehkhekke..lagi, saya suka idea yang disampaikan dalam entri..sempoi aje..takde madah pujangga bagai..kalau nak share benda serius pon, en Jiji tetap gunakan gaya yang sempoi..tapi makna mendalam..acehcehhh
2. saya perasan, dulu, tulisan entry warna warni..ehkheke..dalam satu entri lebih kurang 3 warna gitula...but sekarang, da guna satu warna aje..cume bila nak highlight, en jiji guna warna laen..hehee..itu menarik oke..
 
KRITIKAN
1. Mengenai template..menu bar kat atas tu, memang tak bole ubah ke?sebab saya try klik, semuanya website yang sama..hehe..bukan ape, kot ade makcik-makcik nak cari calon menantu ke, bole klik 'About Us' kat menu bar tu..ehkehke..kat sini, kene rajin godek-godek html pulak..huhu..mungkin amek masa..menu bar penting jugak sebenarnya tau.
2. Kat sidebar, widget 'bebel membebel' tu, hehe..mungkin bole ubah kepada bentuk Hierarchy ke..hehe..acely, bole je macam sekarang ni..cume, kot ada yang berminat nak godek secara mendalam entry yang lepas-lepas, macam lagi senang je kalau ada hierarki..lebih mesra pengguna gitu!.auuwww..hehehe
3. Gaya penulisan entry saya memang suka..cume, bentuknya yang tak berperenggan tu, macam ada jarak-jarak kan..mungkin lepas ni en jiji bole cube buat perenggan pulak..nampak lebih kemas..dan senang nak baca..hehee..dan lagi, saya perasan, en jiji da kurang guna short form dalam penulisan..hehe..tahniah untuk itu..bukan ape, kadang-kadang, short form yang kite gunakan dalam entry buat pembaca susah nak faham ape kite nak sampaikan, paling elok, elakkan guna short form dalam entry..taip penuh kan lebih baek..hehhehee

cukup la tu kot..nak bagi banyak-banyak, saya pon baru lagi kat dunia blog ni..same-same belajar, oke tak?kekehkeee

oh yaa..saya suka entry blog Nescafe+Milo yang INI..tertarik dengan ayat yang beliau gunakan..memang terbaeklaahh..

Dengan mencintai seorang wanita,
sama dengan mencintai diri kita sendiri, karena asal wanita
berasal dari diri seorang lelaki. Sehingga, dengan mencintainya,
kita telah mencintai diri kita. Dalam kerangka cinta kepada
Allah SWT.


dan, saya gelak guling-guling bila tengok entry yang INI..memang lawak gile..kahkahkahkahkahkah..mane kau dapat video ni bro..ijat sampai nak terkencing tengok video ni okey..ehkehke...korang try laa..seyes lawak..*fine, kalau tak lawak, korang pura-pura la gelak okee..grrr*

oke da..uols kalau berminat nak join contest ni, silakan ya..klik banner contest tu yaa..hadiah wang ringgit oke..hekhekee..all da best semua..

eh 15hb ni ada race orang makan sambil berlari..hekehe..tengok sini meh
..

~wassalam~

14 ulasan:

tia on January 11, 2011 at 7:58 PM said... BALAS

good luck miaaa! ;))

nur on January 11, 2011 at 8:37 PM said... BALAS

gudla ye mia..
ALL IN ONE

kak ina kl (1) on January 11, 2011 at 9:32 PM said... BALAS

semuga berjaya.tengah cadang gak nak buat contest camni

tapi kena tunggu dulu..

kembatolo™ on January 11, 2011 at 10:16 PM said... BALAS

ewah2.. dah jadi juri skang eh? haha..
mekaseh mekaseh sebab kritikan dan pujian tu..

*eh, apsal aku pulak ucap mekaseh?! 0_o hahha

JIJI YU on January 11, 2011 at 11:42 PM said... BALAS

mueheh..makaseyh ya cikgu..cam da jumpe je pemenang..ahaha..

mia on January 12, 2011 at 2:52 AM said... BALAS

@tia

thanks tia..hehe..

mia on January 12, 2011 at 2:52 AM said... BALAS

@nur

tq nur..ehhehee

mia on January 12, 2011 at 2:53 AM said... BALAS

@kak ina kl (1)

thanks alot akak..hehe..menarik jugak mcm ni, bole tahu penilaian org pd blog kite kan..

mia on January 12, 2011 at 2:54 AM said... BALAS

@kembatolo™

zzzzz...awat hang pulak dok makasih ni pokcik uiii

mia on January 12, 2011 at 2:54 AM said... BALAS

@JIJI YU

khekhekee..bole jadi pemenang ke cikgu?sy nk mntak bank in bole ke?

cehwaaaa...mcm kompom je ni..grrr

ubi on January 12, 2011 at 6:11 AM said... BALAS

haha...kalo dah jumpa pemenang..kalah aku macam ni..haha

☆aDihAys☆ on January 13, 2011 at 2:49 AM said... BALAS

gud luck mia..
ni kritikan ikhlas ni..
pasni kalo nk mntk nasihat leh mntk kt mia..
hehe..jgn charge dah la ye mia..

mia on January 13, 2011 at 4:48 PM said... BALAS

@ubi

die jek je tuk en ubi..all da best oke..

mia on January 13, 2011 at 4:48 PM said... BALAS

@☆aDihAys☆

hahaha..amboii..takdelah..ni suka suki je join yang..

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan