SABTU - Hari Tanpa Beg Plastik | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, January 8, 2011

SABTU - Hari Tanpa Beg Plastik

Dicatat oleh m i a di 10:27 AM
Assalamualaikum..

Morning semua..

acely, entri ni da ditaip dari semalam, berkobar-kobar balik keje terus menaip entri..hakahkahaka..tapi at last, terlelap masa fikir idea..ehehe..sengal ek..

ada dua benda saya nak share dengan uols pasal keje semalam..

pertama, semalam ada dua orang customer omputih..kacak gile okey..putih melepak, rambut oren, pakai baju macam uniform sekolah..beli waffle empat ketol and 4 tin minuman bergas..memang cuak gile nak speaking ni..saya memang da baget nak cakap ape, start diorang langkah masuk je, memang saya da siap-siap ayat BI baek punyeee..

bila da nak bayar, elok je diorang cakap, 'BERAPA YA?'..UIkkssSS..kau tengok tu? die cakap BM dowhh..terus saya tanya macam-macam..ya dalam Bahasa Melayu..rupenye mereka ni sukarelawan..lupe pulak nak tanya asal mane, umo berapa, nama ape dan yang paling penting..nombor talipon berapa..acehehhhhh..kahkahkaa..takdelah..ramai orang time tu, so tak dapat nak borak panjang..

memang rasa kagum sangat bila dengar diorang ni cakap BM..sebijik-sebijik uolss..kite pulak naek segan bila cakap 'thank you', dia balas 'sama-sama'..ahhahaha..maaf ya da terbiasa..hehe..

oke tamat di situ..

kedua, masa da nak balik da ni..ada la sepasang kapel ni, rasa dua-dua da keje kot, dua-dua hulur RM50 nak bayar duit minyak..konon-konon maen rebut-rebut nak bayar la..eh eh aku lempang kangg..girl tu cakap baek aje,'takpe bia ai bayar la'..pastu laki die cakap 'ai bayar, egat, gaji ai limablasribu sebulan'..then campak duit kat saya, pastu belah..adoihhhyaaaiii..HAPEKEHH..ada 'bau' riak di situ..kot ye pon..tak perlu kot campak duit tu..kecit hati saya..wuwuwuwuww..ahkahakaha..

takpelah, die niat bergurau KOT..hkehkeheke..kalau ada perompak ke dengar die cakap gitu, memang jadi mangsa aim la lepas ni kan..kan..?

kesimpulan untuk semalam..takde ape yang best pon..cume nak share dengan korang je..hehhee..oh yeh, hari ni HARI TANPA BEG PLASTIK kan..petronas pon buat benda sama jugak..

jadi, nasihat saya..korang jangan shopping hari ni tauuu...shopping esok ke lusa ke tulat kee..okeyy??matik la korang nak angkut barang kalau harini nak shopping barang rumah..tak pon, bawak beg sendiri..kalau barang banyak, korang bawak beg peti yang ada roda tu, lagi senang kan?kahkahakhakaa...

baeklah, masa untuk diri sendiri..huwaa..hari ini hari terakhir undian..hehee..

FEEL FREE TO VOTE FOR ME (FFTF 035-MIA) HERE

thanks alot ya korang, eh, tawaran hebat, sape nak kurus dengan harga RM1 aje, klik sini cepat-cepat..

oke da bai..

~wassalam~

6 ulasan:

Izan Ishak on January 7, 2011 at 7:04 PM said... BALAS

kalau nak pi shopping jugak kenalah bawak shopping beg sendiri kan mia~

JIJI YU on January 7, 2011 at 10:02 PM said... BALAS

patot pon makcik jual nasi lemak pagi tadi tak bagi plastik pon..heheh

mia on January 8, 2011 at 8:35 AM said... BALAS

@<a href="#c270473

haa btol tu yang..xpe..sabtu je bole laa skali skala..

mia on January 8, 2011 at 8:35 AM said... BALAS

@JIJI YU

kahkahakhak...

Rina (◕‿◕)✿ on January 8, 2011 at 10:23 PM said... BALAS

hehe..mcm2 ragam org

mia on January 10, 2011 at 1:00 AM said... BALAS

@Rina (◕‿◕)✿

tau xpe dear..ehhehee

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan