Sawan | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, January 26, 2011

Sawan

Dicatat oleh m i a di 2:07 PM
Assalamualaikum..

morning semua..

eh, korang penah kene kejar lembu tak? atau kambing? atau lembu dan kambing dalam masa yang sama??cisssssshhh

seyesly kurang asam betol lembu dan kambing ni..adeke patut maen kejar-kejar dengan saya semalam..oh lupe..semalam saya window shopping seorang diri..hohoho..acely nak pegi bayar bil Maxis..tapi takde sape nak hantar..so perlu menapak ke bus stop tepi jalan..

damn..saya memang kompom fobia dengan lembu dan kambing lepas ni..kehkehkee..mase lalu depan mereka-mereka tu, saya cool aje..ala..lembu kot..saya ada maen mate dengan seekor lembu kaler cekelat..konon senyum la kat die *bongok gile senyum kat lembu..damn!*

tak tahu tergoda dengan senyuman saya ke hape, beliau start berjalan..saya tak perasan yang beliau mengekori saya..khekehkee..*ayat nak dramatis kan engkau mia*
bila toleh belakang..makk oii..beliau semakin dekat dengan saya..ayat 1st yang keluar dari mulut saya ialah "ibuuuu" kehkehekee..mesti ibu saya terdesak tersedak time tu kan..hohoho

memang takot gile la wehh..saya jalan makin laju..bila sampai depan sikit, nampak kambing 2, 3 ekor..haaa sudaahh..hape benda pulak nak jadi ni..bila da dekat, saya tengok kambing tu, kambing tu tengok saya..lame jugak lah aksi tu berlangsung. tapi bila sampai kat mereka, saya jadi takot gile-gile..kaki jadi auto brek..bila kambing nampak saya berhenti, diorang pakat lari berjemaah ke saya..aduhaiii..korang bole bayang macamane takot tu tak..dengan lembu kat belakang..pastu kambing bagai nak terkam..ape lagii..larikkkkkk laa

tibe kat simpang, ada pokcik tegur.."lembu kejar engkau ke?" muka saya time tu tak payah cakap la..merah, nak menangess..seyes kurang assam lembu dan kambing tu..menyampahlah aii yu ni tauu..grrrr..saya syak sekarang ni musim mengawan kot... lalallalalaa..

eh lupe, saya sempat rembat sehelai dua shawls semalam..hohoho..


makan satay pon best jugak kan..muhahaHahhaha

oke da baii..

~wassalam~

20 ulasan:

The Sharkox on January 25, 2011 at 10:41 PM said... BALAS

dulu masa kecik2 pernah kene kejar dengan hanjeng...dah la hanjeng tu tak comel..sampai skg fobia kalau lalu depan hanjeng

nerves on January 25, 2011 at 11:07 PM said... BALAS

lembu horny tgk kamu...wakaka...=p

JIJI YU on January 25, 2011 at 11:27 PM said... BALAS

muahah musem mengawan le gamaknye ek

cIk JanNah on January 25, 2011 at 11:29 PM said... BALAS

eh betol ker kene kejar lembu nie mia? alah tatot nya..sy dgn kucing pon tatot apatahlagi kalau kena kejar dgn binatang beso gedabak tuh.

huk3

:P

Farah N on January 26, 2011 at 12:47 AM said... BALAS

kena kejar dgn lembu n kambing.?? kira ok lg tu kak.. farah kena kejar dgn anjing jenis chihuahua tiga kali tau.. smpaikan terus fobia nk keluar rumah. hish! seram betul. >.<

Salmia on January 26, 2011 at 12:54 AM said... BALAS

sedapnya tgk satay tuuu...

Solihin Zubir on January 26, 2011 at 7:32 AM said... BALAS

ahahahha.. gelak guling2 baca...
itula.. sapa suruh gatal senyum kat lembu.. haha..
kambing plak dtg kt kamu sbb kamu tak mandi kot.. hehe.. ;-p

Norfa on January 26, 2011 at 11:18 PM said... BALAS

kesiannya..hahah tapi yg tukang tgk mesti tergelak2 sakan. sy fobia dengan tikus.. sbb main kejar2 ngn cik ti.

mia on January 27, 2011 at 12:33 AM said... BALAS

@The Sharkox

akhkehkee..kalau hanjeng tu comel, takot kamu pulak yg kejar die..ehkeheke..jokes ya!

mia on January 27, 2011 at 12:34 AM said... BALAS

@nerves

hahahaha..bongokss gile dokte weh..ehehhe..but seyesly meroyan gile kene kejar dgn lembu n kambing ni..aduhai

mia on January 27, 2011 at 12:35 AM said... BALAS

@JIJI YU

kahkhakaa..tu la pasal cikgu..sy syak gitu la..sbb dorg pndang saya btol3 laen macam..auwww

mia on January 27, 2011 at 12:35 AM said... BALAS

@cIk JanNah

seyesly dear..bukan tipu punye..ehhekehek..mmg gile punye tkot laa..da la sblah sg..uhuhu..nk terjun, xtahu berenang pulakk..alahaii..

mia on January 27, 2011 at 12:36 AM said... BALAS

@Farah N

mak aii..bahaya tu dear..sgt3 tau..kan ade kes pelancong mati kene baham anjing ni..huhu..hati3 tau dik

mia on January 27, 2011 at 12:37 AM said... BALAS

@Salmia

hehehe..kan..mmg best pon..nk sgt makan..huhu..sape nk belanja?wiwiwiww

mia on January 27, 2011 at 12:38 AM said... BALAS

@Solihin Zubir

ahkahkahkaaa...seyesly..mmg bongok gile pengalaman ni..ala..mula3 egat nk baget mcm snow white la bole fhm bahasa haiwan..sekali hamekk kau..ehkehke

haipp..sy mndi pagi tu laa..grrr

mia on January 27, 2011 at 12:39 AM said... BALAS

@Norfa

saya bole tahan lagi kalau tikos..but kali ni mmg btol3 fobia laa..sumpah xlalu situ lagi..ehkeheke

alia shahira on January 27, 2011 at 8:50 PM said... BALAS

bahahahahahahahah!! sempad gak kenyit mate ngan lembu! kak miaaa gatal ehh!! haha

btw kesian gila kot huhuhu. kite pon pernah kene kejar mase kat kg dulu. sumpah cuak ngan lembu!

mia on January 28, 2011 at 5:36 PM said... BALAS

@alia shahira

hhhahaaa..tu bongoksnye akk kan alia..seyesly..konon3 nk baget mcm snow white laa..ppffftt!!

cte on January 30, 2011 at 2:03 PM said... BALAS

belum berkesempatan tgk Khurafat lagi...mcm seram sesangat..so mcm takut je....

mia on February 1, 2011 at 8:19 AM said... BALAS

@cte

seyesslyy seram gilee la dear..but rugi xtgk..ehhee

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan