Cara Buat Tulisan Kelip-kelip (blink-blink) | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, January 4, 2011

Cara Buat Tulisan Kelip-kelip (blink-blink)

Dicatat oleh m i a di 10:17 AM
Assalamualaikum..

good morning semua..hehehe..hari ni rasa nak breakfast nasi lemak..tadi baru lepas kasi anak-anak ayam makan dedak.. ayah beli dedak yang paling mahal supaya mereka cepat membesar dengan sihat dan kuat, bole?kehekheke

baeklah, pagi ni nak share dengan uols cara nak buat tulisan gedik-gedik (blink-blink)..hhehe.. ada banyak jenis yaa..meh tengok sini..

1. let say korang nak buat tulisan gedik-gedik saje, copy code kat bawah ni..

 <blink>AYAT KORANG</blink>

dan gantikan AYAT KORANG tu dengan ayat korang laa..grr..hasilnya :

MIA COMEL,KAN?


2. let say korang nak letak tulisan gedik sekali dengan link, copy code ini ya.

<a href="ALAMAT URL" target="_blank"><blink>NAMA LINK</blink></a>
dan gantikan ALAMAT URL dan NAMA URL tu ikot suka korang okee..hasilnya :

Mia Suka Berangan


3. let say korang nak tulisan berjalan yang mengedik-gedik..hehe..copy code ini..

 <marquee><blink>AYAT KORANG</blink></marquee>
dan gantikan AYAT KORANG tu..hasilnya :

SELAMAT DATANG KE BLOG MIA SUKA BERANGAN


4. kalau tak nak gedik, nak berjalan je..copy ni..

<marquee>AYAT KORANG</marquee>
dan gantikan ayat korang..hasilnya :

SELAMAT DATANG KE BLOG MIA SUKA BERANGAN LAGI SEKALI

^^^^^^
yeah siap..suka tak?kehekhekee..gud luck semua yaa..all da best..oh yeah..
saya mula kerja harini..jumpe malam nanti ya..
 

JANGAN LUPE VOTE FFTF 035 KAT SINI YA

~wassalam~
pst : tutorial ni untuk yang tak tahu oke..pada yang tahu dan pakar..diam..diam..
da buat?komen sini ya..Terima Kasih

27 ulasan:

fazemy on January 3, 2011 at 8:08 PM said... BALAS

Good info Mia. Like this 100 kali.

kembatolo™ on January 3, 2011 at 9:44 PM said... BALAS

taff tak hilang ke kalo letak tulisan kelip2? haha

Solihin Zubir on January 3, 2011 at 9:56 PM said... BALAS

haha.. menarik.. xdela susah sgt coding dia eh..
makaseh mia.. :D

Amni on January 3, 2011 at 10:07 PM said... BALAS

wahahahaha... sangat suka! dah boleh buat... hihihihi.... saya copy semua ya dear.... tq!

pssstt... follow kamu, suka!

hamzah ian on January 3, 2011 at 11:53 PM said... BALAS

tlg buat leh? haha

cik EPAL on January 3, 2011 at 11:57 PM said... BALAS

nice =)

FarhanaFabulous on January 4, 2011 at 3:17 AM said... BALAS

nice tutorial dear...following...

JIJI YU on January 4, 2011 at 3:31 AM said... BALAS

muahah..terimas2...

faiq on January 4, 2011 at 5:04 AM said... BALAS

nk puji gmba ko ambek gmba tu..cool

Kamil ace on January 4, 2011 at 6:11 AM said... BALAS

tp rasanya kalau pakai mozilla je boleh view, aritu try pkai google chrome x jd pape pn..hoho

Kamilace.com

yuyu on January 4, 2011 at 7:36 AM said... BALAS

ada masa nak try la yang...=)hehe

mia on January 4, 2011 at 8:16 AM said... BALAS

@fazemy

huwaa..ramai suka ea tutorial ni..ehkehek..welkam dear, like jgk 100kali..ehkehke

mia on January 4, 2011 at 8:17 AM said... BALAS

@kembatolo™

erkk..taff tu ape yang??seyes xtahu ni..

mia on January 4, 2011 at 8:17 AM said... BALAS

@Solihin Zubir

heheh..haa, sket je code die..welkam bro..

mia on January 4, 2011 at 8:17 AM said... BALAS

@Amni

hehehe..yeah..berjaya da eak..thanks dear singgah sini..

mia on January 4, 2011 at 8:18 AM said... BALAS

@hamzah ian

aigoo budak ini..hekheke..upah eskrim, bole?

mia on January 4, 2011 at 8:18 AM said... BALAS

@cik EPAL

hehehe..thanks sis..

mia on January 4, 2011 at 8:18 AM said... BALAS

@FarhanaFabulous

thanks alot dear..thanks ya singgah

mia on January 4, 2011 at 8:19 AM said... BALAS

@JIJI YU

same3..muhahhaa..

mia on January 4, 2011 at 8:19 AM said... BALAS

@Kamil ace

yeke..alamak, sy pakai mozilla je, xpelah, nnti sy try tgk balik ek..thanks tau

mia on January 4, 2011 at 8:20 AM said... BALAS

@yuyu

hehehe..try la dear..comel kan..

Che Sakinah on January 4, 2011 at 9:21 AM said... BALAS

shok nyer info ni.. kata2 yg boleh di gedik kan... nak try buat la nanti.. thanks eh info!
=)

mia on January 4, 2011 at 6:14 PM said... BALAS

@Che Sakinah

hahhhaaa...welkam dear..comelkan tulisan gedik..ahahkahaka

alia shahira on January 4, 2011 at 7:36 PM said... BALAS

wah wahhhhh hahaha nak buad tapi xtau nak tulis hape huaaaa.

mia on January 4, 2011 at 7:46 PM said... BALAS

@alia shahira

khakahkahkaa...alia tulis 'kak mia cute tak'..hehehehe...

pinkeyz gurlzz on May 21, 2011 at 8:19 PM said... BALAS

salam kak...camner nak buat anak panah dia jadi macam2 bentok???

BoB on September 25, 2012 at 7:10 PM said... BALAS

MACAM MANE NK BESARKAN TULISANNYE?

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan