Review Filem Khurafat dan Aku Masih Dara | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, January 28, 2011

Review Filem Khurafat dan Aku Masih Dara

Dicatat oleh m i a di 8:52 AM
Assalamualaikum..

hi uols..

sihat semua?acehcehh..oh ye..semalam saya tengok Khurafat dan tadi baru lepas Aku Masih Dara..dua muvie yang berlainan genre but dua-dua awesome..see, orang nak buat review, ai pon sebok nak join kan..alalalaa



firstly, sikit review tentang filem Khurafat. memang terbaekla filem ni..seyesly gempak gile..audio die bole bikin jantung gugur okeeyy..hhahha..tapi pelik, dalam punggung panggung tu, takde sape menjerit bila part hantu keluar kecuali saya (t__0) tak tahu kenapa saya menjerit macam orang gile meroyan kat dalam tu..grrr..memang hebat la filem ni..saya suka jalan cerita dan ending die..cuma part gelap sokmo tu je la..hehe..but still oke..korang yang belum tengok, seyesly kene pi tengok tau..ending memang korang tak dapat agak sape punye kije..dan memang kasi pengajaran yang tersangat-sangat la okeyy..hehe..

secondly, filem Aku Masih Dara..ok fine, even macam ketinggalan sikit..but saya nak review jugak..tak kire!..grr..saya suka filem ni..tak tahu kenapa..sebelum ni saya ada gak baca beberapa blogger yang buat entry pasal filem ni..memang betol ade lah certain part yang nampak mengarut sikit..lagi-lagi part Kelab Gadis Tanpa Dara tu..rasa macam tak patut ada kot..but saya melihat dari sudut mesej yang pengarah nak sampaikan..memang hebat..lagi-lagi skrip part penerangan tentang Islam tu sendiri..saya pon terpesona..huhu..siap menanges lagi..eh, ntah kenapa, saya rasa macam jatuh cinta pulak dengan en Firdaus tu..ehemm...haa sudahh!

kehkehkee..Tanjong Malim hari ni nyaman sangat..tak panas pon..sempat lagi saya jalan-jalan kat pekan semalam..teringat masa mula-mula sampai Tanjong Malim tahun 2007, ayat 1st keluar 'ni pekan puaka ke hape'..cisss...agak kuang ajo kan..sila la sepak (^^,)

okelah..eh thanks ya kepada yang sudi komen entry lembu dan kambing saya ni..hekehkehe..guling-guling ketawe baca komen korang..hahaaa..

sila jaga diri sendiri ya..jangan sampai kene kejar lembu pulak..adoihyaii..sumpah fobia..

oke da bai..

~wassalam~

23 ulasan:

JIJI YU on January 27, 2011 at 5:40 PM said... BALAS

kate orang citer faster pon besh jgk..try le..

mia on January 27, 2011 at 6:12 PM said... BALAS

@JIJI YU

faster sy dpt tiket free dr nuffnang aritu cikgu..ehehe

tia on January 27, 2011 at 6:14 PM said... BALAS

tia tgk khurafat smpai tutup mate tinge bagai! hahaha!

nusha on January 27, 2011 at 8:33 PM said... BALAS

sonoknya kak mia..jom tgk lagi!!

alia shahira on January 27, 2011 at 8:46 PM said... BALAS

kite x tgok agi la kak mia!! huhu nak tgokkk but but errrr xtau nak tgok ngan sape!

teringin gak nak tgokk!!

jum tgok ngan kite jum kak mia :)

cikpia on January 27, 2011 at 8:47 PM said... BALAS

dodua nie aku tak der rasa nk tengok..... tapi kila ada gak paksa pi tgk khurafat, best kata nya. nanti la...... =)

roses_aidah on January 27, 2011 at 9:34 PM said... BALAS

khurafat...aku tgk dh 1 mggu lepas...lehlah dkatakan ok.....1st time buat kan....tpi...cm ader kkurangan sketlah....x taulah ape....coz aku nie pminat crite hantu....byk crite dh tgk....dan aku rase crite nie x lah seram sgt....cme ite rase seram coz persekitaran yg ader dlm filem tu..ader dskeliling kiter...byk2 scene...aku rase leh tahanlah...iaitu mase si aisyah tu 1st time kna kcau..anyway citer nie oklah...aku bgi 3 1/2 bintang....good job to shamsul....

twinkle twinkle on January 28, 2011 at 12:58 AM said... BALAS

huaaa tahan tahan nafsu,,pas spm baru leh tgok wyg ahha

Solihin Zubir on January 28, 2011 at 7:58 AM said... BALAS

dua2 cita kat atas sy lom tngok.. heheh..

mia on January 28, 2011 at 5:26 PM said... BALAS

@tia

same la tia..mia siap jerit bagai..over yuu!!!

mia on January 28, 2011 at 5:26 PM said... BALAS

@nusha

jom..jom..hehehe..mcm best je yang..

mia on January 28, 2011 at 5:27 PM said... BALAS

@alia shahira

huwwaaaa..jom alia..ini seriuss *gaya wonder pets*..ekhekheke..

but kene tengok cite laen la dik..hehee

mia on January 28, 2011 at 5:28 PM said... BALAS

@cikpia

seyes best dear..aku bukana tipu punye maaa..ehehe

mia on January 28, 2011 at 5:29 PM said... BALAS

@roses_aidah

btol3..yang xbest nye asek gelap je kan..huhuhu

mia on January 28, 2011 at 5:35 PM said... BALAS

@twinkle twinkle

hahahaa..btol dik..kalu da leps spm, mmg gile byk mase free utk mira..hehehe

mia on January 28, 2011 at 5:35 PM said... BALAS

@Solihin Zubir

ehehee..bila mau tgk??

miss lolly a.k.a luvfareda on January 28, 2011 at 10:50 PM said... BALAS

nak tgk khurafat !

p/s: belog ini iras2 belog shara bunga la :) lebey2 ag header :)

alinac lover on January 28, 2011 at 11:44 PM said... BALAS

khurafat yong x tgk lg

tkut hehehe

yuyu on January 29, 2011 at 6:48 AM said... BALAS

semua cite ni yuyu x tengok lagi...hahah
mis..jadi x pegi sok?

mia on February 1, 2011 at 8:25 AM said... BALAS

@miss lolly a.k.a luvfareda

hehehe..yeke dear..haa, header tu mcm same myb designer yg same kot..ehhee

mia on February 1, 2011 at 8:26 AM said... BALAS

@alinac lover

mmg seram yong..seyesly..but awesome gile tau

mia on February 1, 2011 at 8:26 AM said... BALAS

@yuyu

yuyu kene tgk ni tau..best..

yuyu on February 1, 2011 at 8:56 PM said... BALAS

haha.yang penting dlm hp tu ada gamabr yuyu..keh keh keh

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan