Cemburu Tanda Sayang | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, March 15, 2011

Cemburu Tanda Sayang

Dicatat oleh m i a di 5:00 PM
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

rase kejap je da selasa kan..aduhaii..sabar je la..dok umah ni saya asek makan saje..hakhakhkhakaa..hilang semua pantang larang bagai tu..nasi??ohhh jangan cerita, breakfast nasi, lunch nasi, dinner..nasi jugakk..cehh..tu baru dok seminggu..hahahaa

baeklah, hari ni nak share cerita pasal cemburu..cemburu tanda sayang, betoi ka??pendapat saya, ada jugak yang tak sayang, tapi cemburu..hohoh.. cemburu tengok orang tu ada rumah besar, kete besar, bini besar..ehem..ok da mengarut..

but bila cerita kisah cemburu dalam hubungan, saya kira memang tepat la, cemburu tu tandanya sayang..hehe..tipula kalau takde rase cemburu langsung bila korang sayang somebody tu kan..cume, saya kadang-kadang, kalau cemburu, macam-macam benda nak fikir..aduhai..



korang pernah terfikir tak, kalau aku ni terlalu cemburu, takot si dia tinggalkan pulak, but kadang-kadang rase, benda tu memang patut kite cemburu..pernah ke?saya banyak kali wokeyy..ehkehekheke..wat to do huh? mungkin perlu ubah sikit kot persepsi macam ni..harus yakin..kalau betol apa yang kite cemburukan tu adalah patut, luahkan..*ehem..but nak luahkan tu bukan senang, kan?* ehehhehee

banyak tanda cemburu ni tau..antaranya :
apa je yang si dia cakap, kita mula rasa tak percaya. rasa macam ragu-ragu, ntah betol ke tak ape dia cakap ni..rasa macam nak tanya orang sekeliling dia je untuk tahu benda sebenar.

bila si dia diam, kita mula fikir macam-macam, tido ke? keluar ke? mula call berjuta-juta kali, sms beribu-ribu..khekhekheke...

mula nak buat spot check handphone si dia, senyap-senyap amek hp, baca semua mesej, tak cukup kat inbox, kat outbox, send item, draft, silap-silap, mesej delivery pon nak kena tengok..

sudah mula bertanya kemana si dia pegi seminit yang lepas *ok fine, itu over* mula soal siasat dia keluar dengan sape, naek ape, pakai baju ape, seluar kaler ape, kasut ke pakai selipar, haa sudahh..
ada lagi ke?kehkehkehkee..benda ni semua antara benda common yang kita-kita ni buat bila da start cemburu..ke tidak??erkk..bukan semua la kot..

pendapat saya, mungkin benda yang paling perlu untuk selesaikan benda ni ialah, berborak..komunikasi tu penting..acehh..macam pakar-pakar la pulak..kehkehkee.. safwan selalu pesan kat saya, apa-apa masalah, silakan tanya dulu, apa-apa masalah, share same-same..jangan diam saje..but..hehe..bukan senang kan..hkehekhe, ehem..perempuan ni pelik sikit..

MENANG iPHONE 4 DENGAN DIGI DI SINI

ape pon, cemburu tu perlu ada jugak dalam hubungan, baru nampak macam indah-indah sikit, ye tak?khakahkahakaa..ayat tak bole belah betoi..tapi biarlah berpada-pada..kalau melebih-lebih sangat, nanti pasangan jadi buhsan la pulak..

semoga semua gembira dan ceria je selalu wokeyy..

~wassalam~


12 ulasan:

MOFASAD on March 15, 2011 at 2:13 AM said... BALAS

cemburu ada masa juga :)

nur anis on March 15, 2011 at 2:40 AM said... BALAS

cemburu memang x boleh nak halang..huhu..saya pernah kena tegur sebab x cemburu..padahal cemburu diam2..simpan dlm hati..huhu..

mama wanie on March 15, 2011 at 3:09 AM said... BALAS

cemburu memang perlu..

biarlah cemburu yang tandanya sayang...
jangan cemburu yang membuta tuli..

mia on March 15, 2011 at 3:16 AM said... BALAS

@MOFASAD

btol..kalu takde langsung, pon xbest..

mia on March 15, 2011 at 3:17 AM said... BALAS

@nur anis

hahaha..kdg3 kite cmburu but xbole nak ckp kang anis..seyesly ni betol..ehekheke..knpa ya agaknya..

mia on March 15, 2011 at 3:17 AM said... BALAS

@mama wanie

btol mama...kene tgk balik kenapa cmburu tu datang..kalau perlu, borak n tanya..huhu..nak tanya tu yg payah..

skool on March 15, 2011 at 4:07 AM said... BALAS

hahaha..cemburu ye syg uii?kui3..walaupe pn perasaan syg..yg pasti sy syggggggggggkn kamu sgt3 oke? smile alwayz..=P

twinkle twinkle on March 15, 2011 at 4:56 AM said... BALAS

tp kdg2 if cemburu buat penat je kan

JIJI YU on March 15, 2011 at 4:59 AM said... BALAS

ohooh//yg part cek nset tu..mmg yang tu susah tu

mia on March 15, 2011 at 5:17 AM said... BALAS

@skool

hahahaa..tq dear..malu pulak kamu baca yg ini..ehkehkeheke..thanks dear

mia on March 15, 2011 at 5:18 AM said... BALAS

@twinkle twinkle

hahahaa...so true laa yang..hehe..

mia on March 15, 2011 at 5:19 AM said... BALAS

@JIJI YU

hahaha..btol, kdg3 takde ape pon, kite yg cuak..hehhe

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan