Didik Budak Besar | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, March 10, 2011

Didik Budak Besar

Dicatat oleh m i a di 2:13 PM
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

psssttt korang..ehem..hari ni hari kamis okee..kahkahkahakah..bengong si mia da gile meroyan..oke sudah..

hari ni takde ape..cume semalam ada something berlaku kat kawasan rumah saya..almaklum rumah flat kan..korang bergumpal maen baling-baling pinggan tengah umah pon, orang bole dengar..korang tahu *gaya mak kepoh* semalam dalam jam 9 malam, dengar suara budak lelaki besar meraung-raung..ehem..acely, saya memang da selalu sangat dengar budak ni melolong-lolong macam nampak polong kat blog blok saya tu..bole kata tiap-tiap malam..

selalu dengar macam sayup-sayup je, but malam tadi betol-betol dengar kuat gile..cepat-cepat keluar ke dapur then jenguk kat tingkap..rupenye, budak lelaki tu tengah kene rembat dengan apak die kat depan pintu umah..guna rantai besi engkooo..gile la..macam lembu kena bantai..huhuhu..sedih gile saya tengok..lepas tu apak die tendang budak tu masuk umah, mak die cepat-cepat tutup pintu umah..malu la kot..

bila da jadi macam tu, saya jadi lemah gemalai sebab pening kapla sangat..ahhahaa.. over pulak kan..tak lah..but memang kesian gile..saya pon buatlah refleksi diri dengan budak-budak umah yang laen..dorang amek kaunseling, so lagi banyak tahu la kisah student yang bermasalah ni..rupenye, budak yang kene pukul tu, memang ada masalah disiplin kat sekolah..adik die pon same..kira dua beradik ni memang mental problem la..dengar cite, dorang da start naek kaki tangan kat mak dorang..tu yang tiap malam kena pukul dengan apak dorang kot..

nak salahkan sape kalau da macam tu?pendapat saya, mungkin ada silap jugak kat parent bila dua orang anak lelaki jadi macam ni..kalau sorang takpe, ni dua orang..mungkin apak die selalu sangat pukul kot..almaklum, bekas tentera.. ntahlah..budak sekarang ni, lagi kita marah, lagi dorang suka buat..ape kata try guna cara laen sikit dari guna taktik pukul memukul ni aje..kalau da tiap malam kena pukul, sape la yang tahan kan..kena pukul guna hanger, oke lagi la kot..ni guna rantai besi..aaoouuchh...ngeri..

bila da nak masuk 24 tahun ni *uhuk..uhukk, sedar diri wa da tua* saya da mula fikir ke depan sikit..bab keluarga, keje, anak..semua da jadi makin serius pulakk..aduhaii...lagi-lagi bila nak dapat anak buah baru ni..hohohoho...

korang sila jaga diri ya..

~wassalam~

14 ulasan:

Anisa Hang Tuah on March 9, 2011 at 10:22 PM said... BALAS

wah..mia..nak dapat anak buah baru keee

NuR 'aQiLaH on March 9, 2011 at 10:31 PM said... BALAS

dah jadi buluh?
pataaaaaaaaahkan jer. sonang. HAHA

tia on March 9, 2011 at 10:44 PM said... BALAS

nnt da kawen mia jgn buat anak camtuh taw ? haha! eh eh, tia baru 21! hikhik!

JIJI YU on March 9, 2011 at 11:09 PM said... BALAS

hehhe..ghupe2nye..cik mia lagi tua dari saye..tak sangka..kakak...ahahah

kembatolo™ on March 9, 2011 at 11:29 PM said... BALAS

ehem ehem.
dah sampai masa la tu.. hahaha

mia on March 10, 2011 at 12:20 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

ha yang...kak long mia pregnant da..berita gumbira btol..hohoho

mia on March 10, 2011 at 12:21 AM said... BALAS

@NuR 'aQiLaH

nak patahkan tu yg sayang dear..da jadi buluh, byk gunanya..hehee

mia on March 10, 2011 at 12:22 AM said... BALAS

@tia

ahhahaa..lom lagi la yang..bru fikir-fikir je..hehee..eleh..nak eksen muda lagi la tu..grrrr...

mia on March 10, 2011 at 12:23 AM said... BALAS

@JIJI YU

caiitt..suke cikgu ye..muda bape tahun je kan..hehehe

mia on March 10, 2011 at 12:24 AM said... BALAS

@kembatolo™

haipp..ni lagi sorang tau..kamu dulu la en kemba uii..da ade calon kan..tgk entry bunga-bunga saje..

MerLe on March 10, 2011 at 12:48 AM said... BALAS

ish3~ dahsyat tul klu smpai gna rantai besi tu..

mia on March 10, 2011 at 12:57 AM said... BALAS

@MerLe

tu la pasal..aduhai..ngeri yg tgk ni..pening kepala jadinya

diana on March 10, 2011 at 1:56 AM said... BALAS

salah asuhan la tu..
bahaya la budak2 sekarang ni..
menakutkan..

delarocha on March 10, 2011 at 3:11 AM said... BALAS

salah asuhan tu..kecik2 tak nak didik awal2

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan