Diet dengan Mi hun | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, March 1, 2011

Diet dengan Mi hun

Dicatat oleh m i a di 5:14 PM
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

letih sungguh hari ni..sekarang ni, cepat saje rase letih..hahhhahhaa..ehem..saya da 3 minggu lebih tak makan nasi tau..korang percaya??hohohoho..makan mi hun je sokmo..masak kat umah..kadang-kadang mi hun sup, kadang-kadang mi hun tomyam, kadang-kadang mi hun goreng..lepas ni plan nak masak mi hun kari pulak..kahkahakaa..lantak laa..

bila da lame tak makan nasi ni, jadi da lali pulak..tak dapat nasi pon takpe..but mudah penat lah..seyesly uols..memang cepat gile turun berat badan oke..seyes saya tak tipu..plus kalau korang banyak bergerak..but tu la..perlu kuat semangat..kawal nafsu bila nampak nasi tau..mula-mula tu, memang hazabbbb gile laaa..meroyan la jugak bila tengok orang makan nasi..but now, da terbiasa..


ape kene mengena kucing dengan mi hun????

 

2 benda yang saya dapat bila tak makan nasi ni..1st, kurus badan..hakahkahakha.. 2nd..jimat duit..itu paling penting..ape pon, kalau rase tak bole dan tak larat..better jangan yaa..nasehat pakar ni tau..hehehe...

well, 2 minggu lagi nak cuti sekolah..memang saat yang ditunggu-tunggu tersangat-sangat *nampak tak penegasan di situ* hehe..tak sabar nak balik melaka, tak tahan nak jumpe iman, buah hati limpa pengarang jantung saya tu..aduhaiii

korang sila jaga diri yaaa..love uolss..

~wassalam~

12 ulasan:

JIJI YU on March 1, 2011 at 1:40 AM said... BALAS

aku dah rase dah benda ni..tapi kan..sekang ni..aku jadi tak berape bernafsu dgn nasi..

tia on March 1, 2011 at 1:49 AM said... BALAS

ouhh, tgh diet la ni eh yang ? hihi! tia pon nk diet, tp siyes, mkn nasi buat tia kuat tdo :(

beLLa on March 1, 2011 at 2:07 AM said... BALAS

diet mkn bihun pon bley ea? memng klw tak mkn nasi berat senang turun. tp xbleyla. nak nasi gak. klw tak cam tak kenyang. ;p

nur anis on March 1, 2011 at 2:54 AM said... BALAS

kagumnya boleh tak makan nasi..saya x boleh nak diet..sehari tak makan nasi merana..T.T

Cik Ezy on March 1, 2011 at 3:34 AM said... BALAS

saye xmmpu nk diet..
uwaaa..
nk kurus tp nk mkn nasik..
haha

Farah on March 1, 2011 at 4:13 AM said... BALAS

wahh, berdiet dengan mihun..sekarang ni memang tengah tak heran la bila tengok nasi ek??

Kalau farah ni memang jenis yang susah sikit nak makan nasi sebab cepat muak makan nasi..hehe..waktu-waktu tertentu je baru makan nasi sampai tak ingat dunia..haha

All Mine

mungelily on March 1, 2011 at 5:08 AM said... BALAS

really??
nak diet mee hun jugak la pas nih.. ;)

Faridatul Akmar on March 1, 2011 at 6:28 AM said... BALAS

mia berdiet dgn mihun jerr???
leh jadik kurus eh..nk try lahh
:P

nur on March 1, 2011 at 5:51 PM said... BALAS

Dear.. Diet diet tu jgn sampai keshtn terjejas ye. Take care.

Sophia Rani on March 1, 2011 at 6:58 PM said... BALAS

kalau nak diet takleh makan bihun gak sebab kategori noodle semua karbohidrat tinggi tau... hehehe... org pon ngah diet gak ni.. ehhehe

alia shahira on March 1, 2011 at 10:08 PM said... BALAS

OMG!!! 3 minggu?? gilaaaaaaaaaaaaa tahan kak miaaa?? huhu kite sehari x makan boleh lemah kaki wooo. nak jadi macam kak miaaaa!!

delarocha on March 4, 2011 at 8:13 AM said... BALAS

selamat berdiet

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan