Mak AYAM..cehh! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, March 15, 2011

Mak AYAM..cehh!

Dicatat oleh m i a di 10:41 PM
Assalamualaikum..

hi uols..

sebelum maghrib tadi, macam biasa, saya kasi ayam makan, ibu siram pokok bunga, tengah siram kat satu pokok ni..dengar ayam bunyi 'grrrrr'... kahkahakhakaa..bongok gile ayam bunyi gitu *oke fine, tak kelakar*

rupenye ada ibu ayam *ke mak ayam?* tengah mengeram kat situ..saya terdiam sebab kagum sekejap, da bape lame beliau kat situ?? ada pulak anak ayam yang da menetas..memang teruja gile dapat anak ayam baru..5 ekor, but ada lagi adik beradik die yang belum menetas..oh yeah..satu berita gumbira..


kesian gile..kehekhe

lepas tu, sambung bagi ayam makan kat belakang umah..but yang tak bestnye.. caiitt..saya terpandang satu kejadian yang memalukan..ada yang sedang berasmara dana kat belakang umah saya..cehh..seyesly takde otak..maghrib pulak tu..rase nak sepak-sepak je muka diorang tau tak..kuangaja betoi kan..

TOMOK DAN CORNETTO DI SINI

but bila mengenangkan yang ayam memang takde otak, saya abaikan..sambung kasi ayam laen makan dengan tenang..haipp..korang fikir ape tadi ek..kehkehkeee..

so, tadi ada 2 berita baek lah kan..1st, saya dapat anak ayam baru, 2nd, saya bakal dapat anak ayam baru..hohoho..korang faham? ntah hape saya mengarut ni..adoiyaaii..

jaga diri semua..


 dan selamat malam..


~wassalam~




5 ulasan:

mama wanie on March 15, 2011 at 7:49 AM said... BALAS

kuang kuang kuang....
nanti jgn lupa bagi ayam mandi wajib...
hahahah

JIJI YU on March 15, 2011 at 8:12 AM said... BALAS

hehe aku ingtkan sape yang dok berasmara...dah dasar ayam..buakn die ingt pon sape bapaknye

Solihin Zubir on March 15, 2011 at 8:27 AM said... BALAS

ayam2 saya semua mati 2 minggu lpas..
sbb pnyakit hawar ayam..
yg tinggal skrg cuma itik2 ja.. T_T

Atiqah Adnan on March 15, 2011 at 7:33 PM said... BALAS

si mia mama ayam.. hehehe..

nur on March 16, 2011 at 7:38 PM said... BALAS

MAMA WANIE.. SAMPAI KE SITU YE. HIHI..
MIA.. NANTI BELA ELOK2 ANAK AYAM TU.. DAH BESAU BOLEH NGAP!!
ALL IN ONE

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan