Tsunami : Pray For Japan | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, March 12, 2011

Tsunami : Pray For Japan

Dicatat oleh m i a di 2:31 PM
Assalamualaikum..

salam sabtu uols..harini bersiaran dari Kampung Baru, rumah cik Nora..happy b'day dear..moga murah rezeki dan happy selalu..hehe..

1st..pasal tsunami di Jepun..seyesly saya memang macam katak bawah tempurung sebab baru harini tahu pasal benda ni..aduhai la cik mia..gerun sangat bila tengok video pasal tsunami kali ni..paling besar dan paling teruk, betol? 8.9 Skala Ritcher kan? *kena tanya, takot salah fakta*

subhanaALLAH, betapa lajunye tsunami ni mengalir sampaikan kapal yang gedabak besar pon kena angkut sekali..huhu..even diorang macam da dapat detect pasal bencana ni but still ada yang mati..

harap dan terlalu berharap saudara-saudara kita yang kat sana selamat dan tersangatlah berharap, moga-moga Malaysia terselamat dari bencana ni..amin..amin..

Ya ALLAH
Rahmatilah kami yang
lemah dan daif ini
Jadikan sinaran mentari
yang menyentuh setiap zarah di bumi ini
sebagai sinar rahmat yang memberi bahagia dan
kesenangan kepada kami
kurniakan kami iman yang teguh
hati yang tabah penuh kesabaran
untuk menghadapi setiap dugaanmu
jadikan kami Ya ALLAH,
hamba-MU setabah, secerdik, secekal,
dan sesuci Muhammad SAW

Ya ALLAH Ya Rahman,
lindungilah kami
Jauhkan kami Ya Tuhan,
dari segala dugaan dan pertempuran..
Ya Zal jalali wal iqrom
kerana tanpa perlindungan-MU,
musnahlah kami..

AMIN..AMIN..


~wassalam~

11 ulasan:

JIJI YU on March 11, 2011 at 10:52 PM said... BALAS

Ya Zalzalaliwaliqram...
part ni kan ape kate kite tukar sikit ejaan die..

ya zal jalali wal ikrom..

sebab bile arab dimelayukan kite akan bace ikut lidah kemelayuan..takut2 nanti makna die hentah kemane..ok tak...hehehe

- F i D - on March 11, 2011 at 10:59 PM said... BALAS

yerp..pray for japan..almost 1000 org terkorban n berjuta rumah hancur..coz after gempa 8.9 skala richter n tsunami tu ada lagi beberapa gempa susulan lebih dr 6.0 skala richter..moga warga Malaysia yg ada kat sana selamat

Anisa Hang Tuah on March 11, 2011 at 11:05 PM said... BALAS

adakah satu petanda,

kejadian itu pada hari jumaat.
:|

Sophia Rani on March 12, 2011 at 12:36 AM said... BALAS

amin...

skrg terengganu pon da terkena tempias sikit tau.. air nek kat jalan paras buku lali kawasan mana ntah lupa lak.. yg kat tepi laut tu... hopefully malysia tak berada dlm keadaan yg membimbangkan..

delarocha on March 12, 2011 at 7:46 AM said... BALAS

peringatan bagi orang orang yang mahu berfikir

mia on March 12, 2011 at 8:10 AM said... BALAS

@JIJI YU

baek cikgu..hehee..thanks ya..saya da buat pembetulan..

mia on March 12, 2011 at 8:10 AM said... BALAS

@- F i D -

amin..amin..harap semuanya selamat

mia on March 12, 2011 at 8:11 AM said... BALAS

@Anisa Hang Tuah

betol tu yang..masa solat jumaat gak if xsilap la

mia on March 12, 2011 at 8:11 AM said... BALAS

@Sophia Rani

seyesly deara..huhu..hope semua nya selamat..beringatla semua

mia on March 12, 2011 at 8:12 AM said... BALAS

@delarocha

true..setuju sangat

yuyu lar on March 12, 2011 at 9:45 PM said... BALAS

yuyu sampai terengganu pg tadi....harap2 xde la perkara yg tajk diingini berlaku...amin=)

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan