.susahnya jaga budak kecik iye. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, September 10, 2011

.susahnya jaga budak kecik iye.

Dicatat oleh m i a di 6:35 PM
Assalamualaikum..

hi semua.

2 hari tak update blog sebab away menolong abang ipar kerja kat kantin. baru saya tahu, budak-budak sekolah rendah ni banyak makan rupenye kehkehkeh. mane taknya, masak kemain banyak nasi goreng, mee goreng, nasi lemak, nasi berlauk, ayam goreng, kentang goreng, karipap sardin, karipap kentang, donat cekelat, kuih burger semua licinnn tak tinggal kat orang belakang pongg. cis!

takpelah, budak nak membesar, kita patut beri sokongan oyea. eh lupa, pencuci mulut pulak, ada eskrim malaysia yang harga 2 posen tu. dulu murah seposen je, sekarang gula, air semua nak kena bayar mahal kan. saya cepat-cepat sebat eskrim tu seketul sebab da lama gile tak makan. bila makan sambil kopek ikan bilis, yaa ampunn.. nikmat engko!

yang comelnye budak-budak ni, semua dia bantai panggil 'mak cik'. waterpark betol! ai punya la tercongok kat depan kaunter dengan syria warna pelangi, diorang bole panggil 'mak cik, nak karipap seinggit'. weh, kau ingat makcik nak pakai syria kaler pelangi ke dik ui. haiisshhh tak la, saya jokes je. jangan marah oke.

KLIK SEKALI

hari kedua, saya macam da master sikit bab-bab dapur, da pandai goreng ayam berempah 2, 3 puluh ketol sekali gus, da pandai ketil karipap guna garfu jugak *sengih* korang penah jumpa makcik buat karipap guna garfu??tak dapat nakk, mane nak cari weh, kat melaka je ade hokey, meh makcik ajar meh..ekhekeh.

dan yang paling best, bila duduk kat depan kaunter sambil menghayati irama bunyi panggilan budak-budak ni tau. diorang panggil 'makcik' tapi yang dengar bunyik 'cik' aje. bila da banyak bunyik, sebijik jadi macam anak burung baru nak dapat makanan pulak cik cik cik cik cik cik cik cik cik. akahakhakha. seyesly memang AWEsome gile bunyik tu. comel gile ai tell yu taww!

esok sabtu, lusa ahad. bole la rehat sebab senin sampai rabu mungkin akan tolong lagi kat sana, dapatlah duit poket nak sara anak-anak tekak ye tak. ehem. tapi yang tak bestnye, jaga kantin ni, hari-hari saya cukup makan minum. ada je makanan sana-sini. cis!

oke da bai

~wassalam~

oh HTC ChaCha!!



1 ulasan:

Ezy Chiaki on September 9, 2011 at 7:41 AM said... BALAS

bestnye melayan budak2 nk beli mkanan..
haha

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan