Rezeki pertama make up pengantin, muhaha. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, November 17, 2011

Rezeki pertama make up pengantin, muhaha.

Dicatat oleh m i a di 11:32 AM
Assalamualaikum..

hi semua.

hari tu ke Kuala Kangsar untuk make up pengantin nikah dan ini adalah pengalaman pertama saya make up pengantin wooo. mula-mula macam ada rasa kurang yakin tersangat-sangat, but bila tengok hasilnya, ehem ehem boleh la. yang paling penting, pengantin puas hati oyea lega sangat.

pertama kali terima bayaran rasa macam waa hidung kembang kempis giteww. syukur sangat sebab saya pun baru je nak belajar. tak penah lagi post ape-ape tutorial make up ni, tak pasal-pasal dapat job make up nikah eh eh kaw biaq btol mak nenek oiii.

muhaha, dan semalam da TERbelanja duit tu sikit sebab TERsinggah Elianto kat Dataran Pahlawan Melaka dan TERbeli beberapa item yang memang TERsangatla AWEsome. bole?


harta sepencarian

Elianto Face Brush RM16.00
Elianto Cream Concealer Natural Beige (02) RM22.00
Sheer Loose Powder WaterProof Soft Beige (02) by Elianto RM14.40 (less 20%)

sedih sebab beli time takde sale, pastu brush tu macam kasar sikit. saya beli pun sebab dia besar and gemok je muhaha. ibu suruh amek satu lagi, yang gemok dan pendek tu harga RM20, tapi macam yang ni lagi besar kot. lastly, dalam kete da meroyan ala nyesalnyeee, ciss ciss.

tapi concealer tu memang tip top hokey. tunggu review ya.

oke da bai,

~wassalam~

9 ulasan:

alinac lover on November 16, 2011 at 7:43 PM said... BALAS

nk jugak lahhhh

hakamah hamyadi on November 16, 2011 at 9:46 PM said... BALAS

masuklah gambar pengantin yang dimake up 2...mesti cantik...wink wink

Ezy Chiaki on November 16, 2011 at 10:35 PM said... BALAS

brng elianto mmg best kn..
hehee

Budak Giler Cadbury on November 17, 2011 at 12:51 AM said... BALAS

elianto tu brg die ok ke

mia on November 17, 2011 at 5:25 AM said... BALAS

@alinac lover

ehehhe..jum la shopping yong, mia ni lupa diri sket kalu nmpak elianto, haha

mia on November 17, 2011 at 5:27 AM said... BALAS

@hakamah hamyadi

ni yg sdih ni, sy punye kalut sbb 1st time, smpai lupa nk snap picture, huhu. tp ada cameraman amek, myby coming soon la kot

mia on November 17, 2011 at 5:28 AM said... BALAS

@Ezy Chiaki

yess ezy, elianto quit oke tau. but mia xpnah try brg pjagaan diri by elianto. make up tools die oke sgt!

mia on November 17, 2011 at 5:29 AM said... BALAS

@Budak Giler Cadbury

hehe, setakat ni yg sy guna semua oke kot. brg make up die mmg best, cume syg, semua jual satu3..uhuhu

cikpia on November 17, 2011 at 7:59 PM said... BALAS

nanti mekap aku lak!!

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan