˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙: March 2011


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, March 31, 2011

Kepalaku di Bucu Mejamu..

Dicatat oleh m i a di 6:23 PM 7 ulasan
Assalamualaikum.

selamat petang uols..hangat isu gay, meh masuk peristiwa berdarah pulak..

harini, sekolah gempar pasal ada budak mandi darah kena lempar dengan meja..aduhai..bocor kepala wa cakap lu beb..6 jahitan..yang tak bestnye, guru yang ada dalam kelas time tu, adalah guru praktikal..huhuh..korang bayangkan perasaan time tu..

ce cita, ce cita mia..baekk, begini ceritanya..budak lelaki, gadoh dengan sorang budak melayu..perempuan yaa..aduhaii..gaduh punya gaduh, mulut mula sebut yang bukan-bukan..biasalah, cikgu tegur pon, tak makan saman..sabar je la..ntah mane datang jin masuk dalam badan budak india ni, die gi hentak meja, konon nak bagi tanda da marah gile la-kau-jangan-kasi-aku-hangin-wokeyy..

bole pulak papan bahagian atas meja ni, memang daa tercabut, maka melayanglah papan tersebut..tibe-tibe, keletuk, terkena kepala budak cina yang takde kena mengena..ingatkan takde ape..but bila nampak darah mengalir elok je turun dari kepala budak cina tu, memang panik gile la..kau bole bayang tak, baju budak cina tu basah dengan darah..huhu..rasa nak pitam pon adooo..

bila da jadi macam ni, opkos la mak ayah akan salahkan cikgu, padahal, cikgu da hampir nak terkeluar anak tekak marah budak-budak ni..yang kesiannya, budak cina tu, takde kaitan langsung pon, bole jadi mangsa..kau tengokk..

ape nak buat, pakcik jaga cakap, budak-budak sekarang, panggil polis pon, belum tentu diorang takot..huhuh..budak-budak ni, kalau sekali terkena, takde maknenye nak reti insaf..wat to do ek..

pasal tu la saya nak jadi cikgu paling garang dalam sekolah..hohoho..but jadi garang, tak bermakna murid hormat kalau marah tak bertempat kan..ce cita ce cita *rase nak sepak diri sendiri je bila sebut benda ni..ce cita ce cita, akhekehke*

jaga diri uols..

~wassalam~



Wednesday, March 30, 2011

Gay dan Senjata

Dicatat oleh m i a di 6:48 PM 7 ulasan
Assalamualaikum..

hi everyone *tetiba speaking london la pulak kan*

baeklah, hari ni saya rase macam nak merapu-rapu sikit, bole?kalau da terlebih sangat, jangan risau, awal-awal lagi saya da pesan kat housemate untuk kasi azan kat telinga ni..ehem..

korang pernah terserempak dengan gay tak?kalau jalan kat shopping complex, pastu nampak seorang abang bangla ni jalan sambil peluk pinggang seorang lagi abang bangla..euuuwwwww...kening opkos la akan terangkat sebelah secara tiba-tiba.. hapekehh!!kenapa saya pilih abang bangla sebagai contoh dalam entry ni??pasal, da banyak kali jumpa bangla jalan sambil peluk kawan diorang macam kapel yang sedang hanggattt gitewwwww..tak tahu la pulak kalau style tu memang adab resam diorang kan..ekhekhekhekee..

safwan kalau call saya, then buat suara macho baget konon-konon bruno mars gitewww, mesti saya diam kejap, pastu cakap "awat suara macam gay ni"kehekhekeh..eh, rasa macam awesome pulak sebut giteww..gitewww ni..ikot kiteww sukewww lewww *fine,kau nak kene sepak ke mia*


jangan pegang-pegang, duduk rengang-rengang

oke seyesly, saya pernah jumpa golongan ini depan mata, dan aksi-aksi yang bole di kira hot tu, suka-suka hati je diorang je buat depan orang ramai..rasa nak bagi kaki pon ade jugak..grrrr..takde sivik langsung ai tell yu!

ape pon, kita mungkin tak dapat nak faham dan rasa perasaan yang golongan ni alami..but, even uols ni ada sikit rasa-rasa songsang ni, janganlah sampai kat tempat awam pon nak tunjuk kan..hormati orang lain..kot ada budak kecik..karang celaru pulak identiti dia bila besar nanti..

ape pon, go straight, don't belok-belok wokeyy..

Agama senjata utama



RABU YANG SIHAT

Dicatat oleh m i a di 1:58 PM 3 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

huhakloh..kemain bersawang lagi blog ni..huhu..sabar jela..pasal kem pengakap tu, nanti saya cerita kemudian ya, sebab gambar belum transfer ke lappy lagi..huhu..

SAYA PILIH UNTUK SIHAT DI SINI


ehem, minggu ni, mungkin ke Konsert Tirai Akademi Fantasia..hohoho..xcited gile..lepas tu, mungkin juga mendaki Broga hill..awesomee!!

weh korang, nak tanya ni, bole? korang biasa guna yang mana ya??

besar kemungkinan


atau

kemungkinan besar


jawabbb..jawabbb!!

~wassalam~



Thursday, March 24, 2011

Off to Ulu Yam

Dicatat oleh m i a di 3:52 PM 5 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

pasal penyu semalam, memang berkesan okey saya letak gambar datuk Kame yang gatal itu..hohoho...korang percaya?silakan percaya oke..but lepas tu, tunjuk pulak gambar penyu sebenar..karang masuk surat gambar pulak tajuk 'Guru praktikal GILA komik'.. kahkahakhkaa..so far, berjaya buat murid happy sekejap dengan humor macam ni..ehem..

esok hingga ahad, saya akan ke Ulu Yam sebagai guru pengiring Pengakap sekolah..ehkehke..nak tergelak guling-guling je bila fikir nak jadi guru pengiring..chehh! kalau mase sekolah dulu, teringat cikgu-cikgu jadi pengiring, menyampah betol..da tu sekarang, diri sendiri pulak..huhuhu

saya perlu bermalam kat sane..jaga budak-budak..kalau jadi ape-ape, tanggungjawab saya pulak nak menjawab nanti..aduhai..bukan senang kan..harap-harap semuanya berjalan lancar je la kan..amin..amin..

nanti balik, mesti ada banyak gile benda nak share dengan korang..hohoho..jumpa nanti oke..

jaga diri uols..

~wassalam~



Wednesday, March 23, 2011

Topik Hari Ini : Penyu

Dicatat oleh m i a di 4:16 PM 9 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

harini jadual berubah lagi..hari khamis pulak takde kelas..hehehe..dan saya tak mengajar tingkatan 2 da..2 kelas di tingkatan 1..ada duka dan sukanya di situ ya..

suka sebab tingkatan 1, masih dengar kata, tak pandai melawan lagi..kepala utak masih suci dan murni..ehemm..duka sebab kemungkinan besar tahap diorang nak faham ape yang saya ajar macam lambat sikit dari form 2..kena cakap guna bahasa mudah, takde propaganda, paradigma, konspirasi, eksplimentasi, eksplorasi bagai okeyy..perlu banyak guna gambarajah, peta minda..

harini nak ajar pasal penyu, so perlu ada gambar penyu ye kawan-kawan..

Datuk Kame = PENYU TUA

Oke ke?grrrrr...oke da melalut..nak gi kelas da..

tata korangg..

~wassalam~



Sunday, March 20, 2011

SELAMAT ULANG TAHUN, MIA

Dicatat oleh m i a di 11:05 AM 26 ulasan
Assalamualaikum..

morning uols..

pagi ni cerah dan rumah saya ramai orang..ehkehkee..

semalam ada jamuan sikit untuk hari lahir saya dan aniversary kawen kak long..jadi sekarang semua ada kat umah..rasa seronok sangat..ehem..safwan pon ade sekali..semalam buat bbq jugak..sangat seronok..nanti picture saya upload next time yaa...

hari ni, meningkat lagi setangga umur saya..24 tahun, yaa...da masuk peringkat dewasa da kot..ehkehekheke..ramai kawan-kawan da kawen, ada jugak yang da jadi ibu dan ayah..huhuh..saya, mungkin lagi 2 tahun..mungkin..harap jodoh yang satu ni berkekalan kan..amin..amin..


ni mia mase kecik..umo 2,3 tahun kot..hekehkeheke

thanks sangat-sangat pada korang yang sudi wish saya..hehee..sangat gembira dan terharu..bila ibu peluk sambil cium pipi depan safwan semalam, saya rasa malu..dan nak menangis..dan bila ayah pulak cium dahi sambil usap kepala saya masa wish selamat hari lahir..saya jadi sedih pulak..kahkahakhaaa..yela, saya patut da kerja da sekarang ni..dan bantu ibu ayah..takpe, sikit lagi saya nak sampai garisan penamat belajar ni..heehhe

terima kaseh jugak korang yang sudi singgah dan support saya dalam berblogging ni..saya sangat menghargai korang dalam hidup saya..thanks a lot ya...

BANGGA MILIKI iPhone 4 DI SINI

saya harap, semoga meningkatnya umur saya ni, sekali memberi kegembiraan dan menjadikan diri saya dan korang semua, insan yang sempurna, berjaya dan happy selalu..amin..amin..

untuk uols yang lahir pada 20 Mac..Selamat hari Lahir ya..

semoga ceria dan happy selalu..jaga diri uols..

~wassalam~



Saturday, March 19, 2011

Chop 'N' Steak di Kampung Baru

Dicatat oleh m i a di 1:01 PM 12 ulasan
Assalamualaikum..
selamat petang uols

hi semua..oke, harini korang rase nak makan ape?ada rase nak makan western food tak?hade???baeklah, ni nak share dengan uols semua pasal restoran Chop n Steak kat Kampung Baru..ada kot yang da pernah pergi, sebab restoran ni quite famous jugak kot..hehee..ke saya ke yang ketinggalan ni?grrr

ai tell yu, bila masuk restoran ni, korang akan rase macam makan kat atas kapal wokeyy..ruang makan ada banyak jenis, untuk family, untuk couple pon ade..memang awesome gile la..harga? pada saya still oke..tak mahal sangat rasanya..kira berbaloi-baloi laa..kalau dulu, kat sini, nak cari parking payah, but sekarang, da ada orang jaga parking okey..cume 3 hengget saje..

HADIAH MENARIK UNTUK PENGGUNA DIGI DI SINI

kedai ni, pada saya sangat unik..hiasan kat dalam restoran memang menarik sangat..plus, korang bole tengok KLCC jugak oke..hehee..kalau nak ke sini, memang kena awal, sebab orang..makk aii..bapak ramai gile..sebab makanan kat sini memang sedap dan laen dari yang laen okey..bole bayang dalam ayam ada cheese tak??hohoho..plus lagi, ada orang nyanyi live sambil maen gitar jugak..ehehe..tapi, psstt..korang jangan pandang beliau okey..kalau tak, nanti, tak pasal-pasal die datang kat table korang, menyanyi kat situ, but at the end, mintak korang bayar dia..kahkahakahaa..ehem..ini seriuss okee..sila take note ya..

oke da..lets picture do da talking ya..


welkam tu Chop 'N' Steak House



tengok tengok, bole nampak KLCC kan..



pintu masuk ke 'the ship kg baru'



Roaster Chicken (harga RM 9.90)



Chicken Goldon Blue ( harga RM 10.90)



see, kat dalam chicken goldon blue tu ada cheese..sangat sedap!


nampak sedap kan..hhohoho..moh la kite ramai-ramai ke Chop 'N' Steak di Kampung Baru wokeeyy..selamat makan semua..

~wassalam~



Wednesday, March 16, 2011

Cuba fikir KENAPA?

Dicatat oleh m i a di 10:49 PM 9 ulasan
Assalamualaikum..

hi semua..

sudah dinner ke uols?saya siap makan roti John 3 ketul..oh yeahh..

acely, saya kekeringan idea untuk update blog..ciss..ciss..*bukan bunyi kencing okeyy* salah satu sebabnya, saya terlalu happy sebab da dapat 11 ekor anak ayam yang baru..hohoho, 7 lagi belum menetas..harap-harap, sempatlah tengok mereka ni sebelum balik Rawang nanti..comel gile ai tell yu..

baeklah, acely, entry ni untuk saya luahkan pendapat saya saje okey..di ulang sekali lagi..PENDAPAT..bukan untuk sesiapa, cukup sekadar nak share dengan korang..

manusia ni, kadang-kadang ego tinggi melangit, setuju? bila ditegur, marah, bila dimarah, cakap tak sayang..pulak..sudahnya??

lagi-lagi dalam dunia blog ni..saya tahu, ada jugak dalam kalangan blogger yang tak suka cara saya menulis..but setakat ini, saya belum diterjah dengan komen panas dari cik Anon. kenapa? bukan nak mintak, cuma nak ajak sama-sama berfikir, kenapa aku selalu dapat komen panas dari cik Anon ni, mungkin sebab ramai tak suka cara aku, mungkin aku ada silap kat mane-mane..pernah terfikir KENAPA tak?

sorry to say ya..kebanyakan yang saya nampak, bila ditegur, meroyan bukan maen..salahkan orang sane-sini..ya betol, kita memang tak bole nak puaskan hati semua orang..saya sangat setuju yang tu..cume, cubelah berfikir sekejap..sekejap aje..kenapa orang tak suka kita..cara kita ke yang buat orang menyampah?gaya kite ke yang silap? borak dengan kawan-kawan dan mintak pendapat mereka..kot la bule buka mata kita sikit untuk sedar silap sendiri..


kadang-kadang, muhasabah diri ni penting juga..tengok balik diri sendiri..bukan semua teguran tu datang dengan tujuan memusnahkan, ada juga yang datang dengan niat yang baek..jangan terus menilai setiap teguran tu hadir atas dasar cemburu,dengki, baget kau bagos ke, good-good ke *macam best je sebut benda ni*..

once kita da set kat minda persepsi macam ni, maka, kalau orang tegur sikit, kita mula fikir negatif..mula fikir orang tu jeles kat kite, mula fikir, blogger tu jahat, selalu dengki kat orang, baget hot sangat la tu, muka tembok, taik idong masin, katak puru..*ok fine, over pulak kau kan, mia!*

sebelum saya melalut lebih panjang lagi, saya nak minta maaf kot ada yang terasa dengan entry ni..maaf ya..entry ini BUKAN DITUJU kepada sesiapa..seriusly..cuma kalau ada yang terasa, saya minta silakan fikir baek-baek oke..jangan terlalu ego untuk terima teguran orang laen..fikir balik ape silap kita kalau orang tak suka kita..

dan, kita yang menegur tu, jangan tegur dengan niat nak malukan orang pulak..niat tu biar betol..orang laen bukan bodoh tak reti nak nilai cara kita bagi teguran atau kritikan..fikir okee..

haa sudah..awal-awal cakap kekeringan idea..ni kau tengok, da macam karangan 1500 patah perkataan da ni..caiitt..ini semua dusta semata..sabar je la korang ye..hehe

selamat malam semua..tido cuci kaki, baca doa, moga-moga dapat mimpi indah malam ni..amin..good nite semua..

~wassalam~



Mata pon menipu okey

Dicatat oleh m i a di 4:15 PM 17 ulasan
Assalamualaikum..


selamat siang semua..

baeklah..nak test mata korang, bole?sedia??





ar u ready???






oke mula..
















mesti korang gosok mata berkali-kali kan..







lepas tu jadi macam pening sebab tengok lame-lame..








kehkehekhee..ini ilusi mata..








see, mata pon bole menipu..inikan pulak mulut..







tapi hati tak penah menipu oke..







fikirkan..







~wassalam~



pst : kredit untuk anwarfaiz


Tuesday, March 15, 2011

Mak AYAM..cehh!

Dicatat oleh m i a di 10:41 PM 5 ulasan
Assalamualaikum..

hi uols..

sebelum maghrib tadi, macam biasa, saya kasi ayam makan, ibu siram pokok bunga, tengah siram kat satu pokok ni..dengar ayam bunyi 'grrrrr'... kahkahakhakaa..bongok gile ayam bunyi gitu *oke fine, tak kelakar*

rupenye ada ibu ayam *ke mak ayam?* tengah mengeram kat situ..saya terdiam sebab kagum sekejap, da bape lame beliau kat situ?? ada pulak anak ayam yang da menetas..memang teruja gile dapat anak ayam baru..5 ekor, but ada lagi adik beradik die yang belum menetas..oh yeah..satu berita gumbira..


kesian gile..kehekhe

lepas tu, sambung bagi ayam makan kat belakang umah..but yang tak bestnye.. caiitt..saya terpandang satu kejadian yang memalukan..ada yang sedang berasmara dana kat belakang umah saya..cehh..seyesly takde otak..maghrib pulak tu..rase nak sepak-sepak je muka diorang tau tak..kuangaja betoi kan..

TOMOK DAN CORNETTO DI SINI

but bila mengenangkan yang ayam memang takde otak, saya abaikan..sambung kasi ayam laen makan dengan tenang..haipp..korang fikir ape tadi ek..kehkehkeee..

so, tadi ada 2 berita baek lah kan..1st, saya dapat anak ayam baru, 2nd, saya bakal dapat anak ayam baru..hohoho..korang faham? ntah hape saya mengarut ni..adoiyaaii..

jaga diri semua..


 dan selamat malam..


~wassalam~




Cemburu Tanda Sayang

Dicatat oleh m i a di 5:00 PM 12 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

rase kejap je da selasa kan..aduhaii..sabar je la..dok umah ni saya asek makan saje..hakhakhkhakaa..hilang semua pantang larang bagai tu..nasi??ohhh jangan cerita, breakfast nasi, lunch nasi, dinner..nasi jugakk..cehh..tu baru dok seminggu..hahahaa

baeklah, hari ni nak share cerita pasal cemburu..cemburu tanda sayang, betoi ka??pendapat saya, ada jugak yang tak sayang, tapi cemburu..hohoh.. cemburu tengok orang tu ada rumah besar, kete besar, bini besar..ehem..ok da mengarut..

but bila cerita kisah cemburu dalam hubungan, saya kira memang tepat la, cemburu tu tandanya sayang..hehe..tipula kalau takde rase cemburu langsung bila korang sayang somebody tu kan..cume, saya kadang-kadang, kalau cemburu, macam-macam benda nak fikir..aduhai..



korang pernah terfikir tak, kalau aku ni terlalu cemburu, takot si dia tinggalkan pulak, but kadang-kadang rase, benda tu memang patut kite cemburu..pernah ke?saya banyak kali wokeyy..ehkehekheke..wat to do huh? mungkin perlu ubah sikit kot persepsi macam ni..harus yakin..kalau betol apa yang kite cemburukan tu adalah patut, luahkan..*ehem..but nak luahkan tu bukan senang, kan?* ehehhehee

banyak tanda cemburu ni tau..antaranya :
apa je yang si dia cakap, kita mula rasa tak percaya. rasa macam ragu-ragu, ntah betol ke tak ape dia cakap ni..rasa macam nak tanya orang sekeliling dia je untuk tahu benda sebenar.

bila si dia diam, kita mula fikir macam-macam, tido ke? keluar ke? mula call berjuta-juta kali, sms beribu-ribu..khekhekheke...

mula nak buat spot check handphone si dia, senyap-senyap amek hp, baca semua mesej, tak cukup kat inbox, kat outbox, send item, draft, silap-silap, mesej delivery pon nak kena tengok..

sudah mula bertanya kemana si dia pegi seminit yang lepas *ok fine, itu over* mula soal siasat dia keluar dengan sape, naek ape, pakai baju ape, seluar kaler ape, kasut ke pakai selipar, haa sudahh..
ada lagi ke?kehkehkehkee..benda ni semua antara benda common yang kita-kita ni buat bila da start cemburu..ke tidak??erkk..bukan semua la kot..

pendapat saya, mungkin benda yang paling perlu untuk selesaikan benda ni ialah, berborak..komunikasi tu penting..acehh..macam pakar-pakar la pulak..kehkehkee.. safwan selalu pesan kat saya, apa-apa masalah, silakan tanya dulu, apa-apa masalah, share same-same..jangan diam saje..but..hehe..bukan senang kan..hkehekhe, ehem..perempuan ni pelik sikit..

MENANG iPHONE 4 DENGAN DIGI DI SINI

ape pon, cemburu tu perlu ada jugak dalam hubungan, baru nampak macam indah-indah sikit, ye tak?khakahkahakaa..ayat tak bole belah betoi..tapi biarlah berpada-pada..kalau melebih-lebih sangat, nanti pasangan jadi buhsan la pulak..

semoga semua gembira dan ceria je selalu wokeyy..

~wassalam~


Monday, March 14, 2011

Dendam Berahi..auummm!

Dicatat oleh m i a di 1:59 PM 12 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..da lunch ke?

ehem, harini uols keje ke?hohohoho..saya cuti..seminggu okee *kau nampak tak hidung tinggi di situ* kehkehkehh..sabar je la kan..

baeklah..hari ni, saya nak share kisah rumah tangga sikit..ehem..kenape saya rasa macam nak kawen je sejak akhir-akhir ni..acecehh wahh..da pandai guna 'sejak akhir-akhir' sekarang..eheh..poyo ek..oke abaikan..

puas hati dapat beramas mesra dengan iman tadi..tak tahu kenapa, saya pandang muka iman, rasa nak sepak-sepak je diri sendiri sebab geram sangat...grrRrrr..seyes tak tipu oke..


korang bole tahan ke kalu macam ni?


ni lagi la rasa hidung nak berdarah..


OMG, ni rasa nak hentak kepala kat dinding je, grrr..


oke fine, itu da over sangat la pulak kan..hehheee..seyesly tak sabar nak tunggu anak buah yang bakal lahir hujung tahun ni..hohoho..doa saya, semoga kandungan kak long saya baek-baek sahaja dan beliau sehat-sehat selalu..amin..amin..eh, korang kalu free, join la CONTEST KAK LONG saya ni..pstt..saya bagitau rahsia oke..antara hadiah contest ni ialah, tudung Hana Tajima yang harga RM99 tu dan ada jugak wang tunai RM100 okeeyyy...huhu..saya hanya mampu pandang je, sebab jadi juri..kehekhee..

oke da, eh..korang, sape nak baby comel macam si budak kecit Iman ni, cepat-cepat kawen okee..ehem..jom kawen jom..ada sape-sape nak kat saya ke?kahkahakhakahakaa..dreaming la cik me'ah oiii..

tata uols..

~wassalam~


Sunday, March 13, 2011

Keputusan SPM - 23 Mac 2011

Dicatat oleh m i a di 8:35 PM 9 ulasan
Assalamualaikum..

hi uols..

baeklah..nak bagitau adik-adik semua..keputusan SPM kemungkinan besar akan keluar 23 Mac 2011 ni..iaitu, 3 hari selepas birthday akak ye..auuwww.. *danNgg!!langgar pintu!*

ape perasaan korang?hohoho..gementar, gugup, gemuruh, rasa jantung nak gugur, ade? ape-ape pon korang dapat, terima saje..but kalau tak elok, jangan pulak "argghhhh *bukan bunyi lucah* menyampahh laa macam ni..malass nak belajau da..study matik-matik pon, result ke laut jugak..lantakk laRRrrr, menyampah auuwW"

haipp..jangan macam tu, korang memang bole je nak keje lepas spm, but sampai bila?umur muda, better belajar..selagi bole..kalau rase tak bole tersangat-sangat terpaling sangatt-sangat la tak bole da..itu terpulang wokeyy..

baeklah..kalau ada yang berminat untuk sambung belajar sebagai seorang pendidik..bole lah, jenguk ke Portal Rasmi KPM ya..klik sini dulu ya

KURSUS PERGURUAN LEPAS SIJIL PELAJARAN MALAYSIA
AMBILAN JUN 2011


korang perlu beli nombor PIN kat Bank Simpanan Nasional dengan harga RM6 untuk apply kursus ni..cepat-cepat beli sekarang ya..tarikh tutup permohonan ialah 21 Mac 2011, iaitu, sehari selepas birthday akak ye..bHahahaha..*sila lah lempang grrr*

bila da ada num PIN tu, korang bole apply kat sini oke..

Pemohonan Dalam Talian KPLSPM

good luck eberibadi..

~wassalam~


Selamat sampai ke Melaka

Dicatat oleh m i a di 4:27 PM 2 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

hamekk engko..saya bantai tdo kaw-kaw punya..bangun jam 12..ahuk..ahuk..lari semua calon mak apak mentua macam ni..kot ada peminat misteri kat blog pon bole lari pecut kan..hahahahaa...bangkit, tengok ayam..ehhe..siap borak-borak tanya kabar bagai..

petang or malam nanti kot, iman balik dari Johor..ohh yeaahh..tak sabarnye..harap diorang selamat sampai la kan..pagi tadi tengok berita, rupenye gegaran tsunami tu da cecah 9 SR da ye..huhu..paling buruk dan paling teruk di doniaaa okee..

da masuk 2000 orang mati..baru 2 hari kejadian..aduhaii..takziah untuk keluarga semua mangsa...

SAPE PENGGUNA DIGI, KLIK SINI CEPAT

oke baek..saya nak bw puas-puas..balas dendam abis-abisan..bahahHAHAhha..ehem, kalau tak sempat abis, esok ada lagi...tak sempat esok, lusa tulat ada lagi..ehhee..sabar je lah..

jaga diri semua..hari ni Ahad ya..ehhee

~wassalam~

Saturday, March 12, 2011

Tsunami : Pray For Japan

Dicatat oleh m i a di 2:31 PM 11 ulasan
Assalamualaikum..

salam sabtu uols..harini bersiaran dari Kampung Baru, rumah cik Nora..happy b'day dear..moga murah rezeki dan happy selalu..hehe..

1st..pasal tsunami di Jepun..seyesly saya memang macam katak bawah tempurung sebab baru harini tahu pasal benda ni..aduhai la cik mia..gerun sangat bila tengok video pasal tsunami kali ni..paling besar dan paling teruk, betol? 8.9 Skala Ritcher kan? *kena tanya, takot salah fakta*

subhanaALLAH, betapa lajunye tsunami ni mengalir sampaikan kapal yang gedabak besar pon kena angkut sekali..huhu..even diorang macam da dapat detect pasal bencana ni but still ada yang mati..

harap dan terlalu berharap saudara-saudara kita yang kat sana selamat dan tersangatlah berharap, moga-moga Malaysia terselamat dari bencana ni..amin..amin..

Ya ALLAH
Rahmatilah kami yang
lemah dan daif ini
Jadikan sinaran mentari
yang menyentuh setiap zarah di bumi ini
sebagai sinar rahmat yang memberi bahagia dan
kesenangan kepada kami
kurniakan kami iman yang teguh
hati yang tabah penuh kesabaran
untuk menghadapi setiap dugaanmu
jadikan kami Ya ALLAH,
hamba-MU setabah, secerdik, secekal,
dan sesuci Muhammad SAW

Ya ALLAH Ya Rahman,
lindungilah kami
Jauhkan kami Ya Tuhan,
dari segala dugaan dan pertempuran..
Ya Zal jalali wal iqrom
kerana tanpa perlindungan-MU,
musnahlah kami..

AMIN..AMIN..


~wassalam~

Friday, March 11, 2011

KAU TIBA JUA..

Dicatat oleh m i a di 3:30 PM 5 ulasan
Assalamualaikum..

akhirnyaaaaaaaa...JUMAAT yang ditunggu-tunggu muncul jua akhirnya..hohoho..malam nanti gerak gi umah nora, esok balik melakaa..ohyeahh..yippi,yippaa aribariba andre andree....haa sudah..

seyesly tak sabar..hope saya panjang umur sempatlah sampai umah cium tangan ibu ayah saya kan..hehehee

pst, sekarang ni asek hujan je kan..silalah jaga diri ya semua..semoga korang baek-baek aje okeeyy..

jumpa lagi malam nanti..mungkin dapat lepas gian nak bw kat umah cik Nora..hehee..

daaa uolss..

~wassalam~

Thursday, March 10, 2011

Didik Budak Besar

Dicatat oleh m i a di 2:13 PM 14 ulasan
Assalamualaikum..

selamat petang semua..

psssttt korang..ehem..hari ni hari kamis okee..kahkahkahakah..bengong si mia da gile meroyan..oke sudah..

hari ni takde ape..cume semalam ada something berlaku kat kawasan rumah saya..almaklum rumah flat kan..korang bergumpal maen baling-baling pinggan tengah umah pon, orang bole dengar..korang tahu *gaya mak kepoh* semalam dalam jam 9 malam, dengar suara budak lelaki besar meraung-raung..ehem..acely, saya memang da selalu sangat dengar budak ni melolong-lolong macam nampak polong kat blog blok saya tu..bole kata tiap-tiap malam..

selalu dengar macam sayup-sayup je, but malam tadi betol-betol dengar kuat gile..cepat-cepat keluar ke dapur then jenguk kat tingkap..rupenye, budak lelaki tu tengah kene rembat dengan apak die kat depan pintu umah..guna rantai besi engkooo..gile la..macam lembu kena bantai..huhuhu..sedih gile saya tengok..lepas tu apak die tendang budak tu masuk umah, mak die cepat-cepat tutup pintu umah..malu la kot..

bila da jadi macam tu, saya jadi lemah gemalai sebab pening kapla sangat..ahhahaa.. over pulak kan..tak lah..but memang kesian gile..saya pon buatlah refleksi diri dengan budak-budak umah yang laen..dorang amek kaunseling, so lagi banyak tahu la kisah student yang bermasalah ni..rupenye, budak yang kene pukul tu, memang ada masalah disiplin kat sekolah..adik die pon same..kira dua beradik ni memang mental problem la..dengar cite, dorang da start naek kaki tangan kat mak dorang..tu yang tiap malam kena pukul dengan apak dorang kot..

nak salahkan sape kalau da macam tu?pendapat saya, mungkin ada silap jugak kat parent bila dua orang anak lelaki jadi macam ni..kalau sorang takpe, ni dua orang..mungkin apak die selalu sangat pukul kot..almaklum, bekas tentera.. ntahlah..budak sekarang ni, lagi kita marah, lagi dorang suka buat..ape kata try guna cara laen sikit dari guna taktik pukul memukul ni aje..kalau da tiap malam kena pukul, sape la yang tahan kan..kena pukul guna hanger, oke lagi la kot..ni guna rantai besi..aaoouuchh...ngeri..

bila da nak masuk 24 tahun ni *uhuk..uhukk, sedar diri wa da tua* saya da mula fikir ke depan sikit..bab keluarga, keje, anak..semua da jadi makin serius pulakk..aduhaii...lagi-lagi bila nak dapat anak buah baru ni..hohohoho...

korang sila jaga diri ya..

~wassalam~
 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan