Nenek dan kuih koci.. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, November 17, 2010

Nenek dan kuih koci..

Dicatat oleh m i a di 8:59 PM
Assalamualaikum

wowww...baru sampai rumah..penat berjalan..hehee..but pulangan berbaloi-baloi..brape kilo daging hasil kutipan korang hari ni ek? haipp..kite tolong oke..bukan dapat free gitu je (even mmg patut sedekah je kan)..

ramai jugak sedara pak sedara mak sedara yang buat korban lembu..pagi-pagi da pegi Padang Temu, kampung ayah terchinta.. rupenya, memang da jadi kebiasaan kat padang temu tu, raya haji je, wajib mesti buat kuih koci..saya tak sure pulak kat tempat korang macamane..but kat sini, kuih koci tu macam da jadi adat bila raya haji..hehee...


lepas settle kat padang temu, balik paya rumput pulak, kampung ibu tersayang..sampai sane, saya nampak jugak kuih koci..hehehe...makan lagi okee..so, korang bayangkan muka saya macamane sekarang..yee..macam kuih koci..seyes saya tipu..

pastu, dengar nenek cakap..


mia, nenek ada satu teka teki ni...


tetiba..hahahaa..time tu, beliau tengah belek-belek kuih koci kat atas meja..teka teki tu bunyik macam ni


sijik bantal, selai selimut..


erkk...saya pandang nenek yang tersengih sambil pandang kuih koci kat tangan beliau..kahkahakahhh...saya jawab kuih koci laa..nenek cakap saya pandai..akehkehekeh..

kalau korang la kan..logik ke tak jawapan teka teki tu?hehe..da tentu-tentu la nenek dapat idea masa nk makan kuih tu, betol??hahaa..comel tak comel la nenek saya kan..da lepas tu masing-masing berlawan-lawan teka teki...kahkaahkah..ok, pasal tu nanti saya cerita ek..banyak sebenarnya nak share dengan korang ni..later oke...hehehee..

btw, hope korang happy-happy aje oke..and sila jaga diri masing-masing..

oke da..tata

~wassalam~

7 ulasan:

skool on November 17, 2010 at 5:37 AM said... BALAS

1st..yeah!!

Atiqah Adnan on November 17, 2010 at 5:59 AM said... BALAS

ekeleh.. syabas beta..update pantas..

mia on November 17, 2010 at 6:05 AM said... BALAS

skool :
hehehe..yeahhh...thanks syg

kak long :
hehehe..xboleh blah btol nenek..kau pon nmpak kot..hahaha

✿ Cik Ain ✿ on November 17, 2010 at 7:45 AM said... BALAS

comel teke teki nenek mia ni. siap bagi klu lagi tuh. hehe. tpi ain mmg da agak kuih koci.

ain pagi raye dala bgn lmbt. patu mandi kol 2. baru g rumah sedare.

tolong makan. tapi xde kuih kocila. kalo ade mesti syiok. :)

mia on November 17, 2010 at 8:18 AM said... BALAS

ain :
hhehhee..tu la dearr.comel kan..ehhee

xtau la..mgkin melaka je kot ade rutin kuih koci ni..ehehe

thanks singgah ek ain

Lizzie Yasmin on November 17, 2010 at 5:56 PM said... BALAS

sob sob sob.. tak balik kg pun.. tumpang beraya dengan nenek cousin jer.. huhuhuhu....

mia on November 17, 2010 at 6:12 PM said... BALAS

lizzie :
ehhehee..ok gak tu yang...happy je tau time raya ni ek

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan