Rapunzel : A Tangled Tale 2010 | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, November 28, 2010

Rapunzel : A Tangled Tale 2010

Dicatat oleh m i a di 9:05 AM
Assalamualaikum..


morning korang..huwa..semalam memang letih gile..tengahari pegi kenduri kawen, petang tibe-tibe ibu ajak tengok rapunzel, malam pegi kenduri sedara bertunang..so balik..baca komik selai dua, terlelap gitu jee..grrrr

thanks ek pada yang singgah blog kemek ni..lepas ni saya bw singgah blog korang oke..

oke baeklah..semalam pegi tengok muvie Rapunzel..huwaaa..seyesly ni, macamane nak cakap ek..

muvie ni memang terbaek laahh...ibu ketawa sampai menangis, bila part sedih yang Flynn nak mati tu, ibu menangis kaw-kaw punye..so korang bole bayang betapa bestnye muvie ni sampai ibu saya yang berhati kering tu pon bole menangis?grrrrr..

oke..setuju gile-gile dengan biussaraf bile katanya, part yang paling lawak gile babi (haa..kan da mencarut..grr) ialah part dua ekor menatang ni...

maximus
pascal  


efek muka dorang memang tak bole belah wehh..kahkahakhak..lawak gile la..seyesly korang kene tengok oke..

hehehee..pada sape yang baru lepas final exam, sila lah tengok muvie ni..bole kasi hilang stress korang..

nanti if korang da tengok, share tau kat sini..hehee

ibu saya cakap, muvie ni paling best dalam dunia..eh silap..takde emosi bila macamni...oke meh saya ulang balik yeee.

muvie ni paling best dalam dunia!
-zaharah abdullah, pengulas filem.tak.diiktiraf-
akehkhekheke..amacam? eh, ade benda lagi nak cerita ni..mula-mula masuk, memang da gelap da panggung, sebab lewat sikit melayan ijat nak pegi toilet..pastu, cari sit then duduk..ijat jangan cakap la gaya duduk macam kat umah..grrr

tibe-tibe ibu tutup hidung, saya tanya kenapa..ibu cakap ada bau kaki...

errkkk..bau kaki tu macamane?ibu ketok kepala saya..apekahh??

 then ibu cakap, amek kaki kau, then cium...kakhakhakhaka...

kesian kat ibu, kami pon pindah la tempat sebab banyak gak kosong..

tapi adik saya ijat tak moh bergerak..yela, da duduk macam kat umah kan..selesa agaknya..so, dia duduk la sorang kat situ..

tapi saya syak, ijat nak ukur kemampuan diri dia, konon-konon nak rase macam tengok wayang alone kan..akhekhkeke..kot la esok-esok bole bawak awek..grrrr

oh ya..kamu jumpe haziq dalam cite tom tom bak tu oke..(muka bangga)

hohoho..

tu je..

tata korang..

nak bw..

then mandi..

then siap pegi kenduri kawen lagi

hehehee

oh ye..da mengundi hari ni? kalau belum, klik sini ye..

Undian Peringkat Pertama



~wassalam~


pst : jeles gile tengok orang kawen merata-rata..korang, jom kawen??

12 ulasan:

Cik Gallus Gallus on November 27, 2010 at 5:17 PM said... BALAS

nak pergi tgk ni

twinkle twinkle on November 27, 2010 at 5:20 PM said... BALAS

waa bestnye tgk movie dgn mak ;D

mia on November 27, 2010 at 6:21 PM said... BALAS

cik gallus :
ehehhee..jom..jom


mira :
hahahahaa...best yang,..rase terjamin, bole?

sharaBUNGA on November 27, 2010 at 6:24 PM said... BALAS

ehem, arini nk tgk dgn bro ben :)

mia on November 27, 2010 at 6:28 PM said... BALAS

hehehe..tgk la syg..best gile..nnti buat entry ek

Anisa Hang Tuah on November 27, 2010 at 7:35 PM said... BALAS

waa..mia akhirnya dah tgok si kiut nii
:)

amy syifa on November 27, 2010 at 10:14 PM said... BALAS

mcm best je cite tu..
tp sy nak tgk ngankung..hehe

mia on November 27, 2010 at 10:40 PM said... BALAS

anisa :
yahhh,,tu la nisa...best gileeee


amy :
hehhe..same la, nk tgk tu jugakk,gila wayang ni..grrrr

Atiqah Adnan on November 28, 2010 at 5:18 PM said... BALAS

nyampah tengok waynag tak ajak.. ok fine!

mia on November 28, 2010 at 6:38 PM said... BALAS

kak long :
lorrr..ahhaha..tibe3 punyr plan la kaklong uiii

Lizzie Yasmin on November 28, 2010 at 8:22 PM said... BALAS

aku tak agak nk tgk 2 kali cite nie.. best sgt.. hehehe..tgk dgn nuffnang ritu..

mia on November 28, 2010 at 8:39 PM said... BALAS

lizzie :
hueaaa....dpt ek tiket aritu dear??grrrr...ehheee

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan