Unstoppable 2010 | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, November 19, 2010

Unstoppable 2010

Dicatat oleh m i a di 12:07 PM
Assalamualaikum


semalam date dengan kawan-kawan sekolah..hehee..nanti saya share pasal date ni dengan korang oke..later

yang paling penting sekali, saya puas hati sebab dapat makan pizza pasal da 2, 3 minggu meroyan..kahkahkahh..

dan yang paling hot..movie Unstoppable 2010..pergghhh <--jarang buat bunyi ni kan..

memang best gile cerita ni oke..seyesslyy...


pada pendapat saya la..mesej utama movie ni ialah, kelalaian kecik pekerja bole bawak kepada bencana yang dasyat oke...

filem aksi ni bermula bila ada 2 orang mangkok yang diarahkan utk mengalihkan keretapi tapi buat sambil lewa je tugasan tu..lupa pasang brek angin la..pastu biarkan keretapi tu gerak sendiri tanpa pemandu sebab salah sorang pekerja tu turun nak betolkan landasan..nak jadi cerita, brek tangan keretapi tu tergelincir sket dan mula gerak laju bukan maen..memang tak terkejar la pekerja debab tu..

macam-macam usaha dibuat nak stop kan keteapi ni..but semua sia-sia sebab laju sangat dengan muatan bahan kimia lagi..


cubaan jurutera lama syarikat keteapi ni, frank dan sorang konduktor baru, will nak stop kan tren yang lari tanpa pemandu ni memang betol-betol suspen laa..

diorang kene berhentikan keteapi ni secepat mungkin sebelum sampai ke corner yang banyak pencawang elektrik..sebab if tren ni tergelincir, bayangkan kemusnahan tu...bole lenyap seluruh town  oke..pasal da cakap tadi, dalam keteapi tu ada bahan kimia yang mudah meletup..



memang salute la kat dua orang pekerja ni..berani mati oke..even muvie ni nampak macam ganaz dan suspen terlebih..but ada banyak humor jugak..lagi-lagi part frank berkata-kata..memang seyesly lawak..

apa kesudahannya?ohh tidakk..uols kena saksikan sendiri..but memang rekemen gile-gile kat korang oke..best..

jangan lupe tengok tau..pastu share pulak opinion korang dengan saya ek..

hehehe...

tata uolss

~wassalam~

14 ulasan:

Anisa Hang Tuah on November 18, 2010 at 8:15 PM said... BALAS

woww
mcm best jeee

nk tgu mase donload jee
huhuhu

arif zakwan on November 18, 2010 at 8:31 PM said... BALAS

okey, arini dah masuk kali yg kelima along sy cerita pasal unstoppable ni.. mentang2 die dh tgk, x abes2 ckp sdp.. mcm best je kan.. nk try la...

mia on November 18, 2010 at 8:37 PM said... BALAS

anisa :
ehhee..best dear..seyesly tau..

arif :
mmg best bro...btol3 okee

nusha on November 18, 2010 at 9:27 PM said... BALAS

sy dh tgk..cter ni la..
huuhuh,best gak la~~

Sophia Rani on November 18, 2010 at 9:49 PM said... BALAS

nak sgt tgk cerita nih!!!

cikpia on November 18, 2010 at 10:33 PM said... BALAS

wow!!! bunyik sangat menarik!!!!

kena ajak kila pi layan nie.... =)

btw, mia lawa la tulisan entri hang.... ajar!!!!

zmah on November 18, 2010 at 10:49 PM said... BALAS

OOooooo..tengok wayang ye..tak ajak akak pun.

mia on November 19, 2010 at 1:27 AM said... BALAS

nusha :
best kan yang..ke tak best nusha?ehhehe

sophia :
gi la yang...best tau..

mia on November 19, 2010 at 1:41 AM said... BALAS

cikpia :
mmg menarik yang..g la tgk..hhehehee
guna word pia..taip satu prkataan dlm word, then ikot tulisan n warna kite nak, then paste kt edit catatan tu, n cntonue je

zmah :
hehehee....meh la akk...hehe

Anonymous said... BALAS

erm..cite ni adaptasi dr kisah sebenar.. :)

mia on November 19, 2010 at 3:53 AM said... BALAS

anon :
ye btol..ehhee

delarocha on November 19, 2010 at 5:06 AM said... BALAS

lebih kurang cam citer pelham 123?

NuR 'aQiLaH on November 19, 2010 at 10:20 AM said... BALAS

dah lama x hangout.
dlm penjara ni jer T__________T

mia on November 19, 2010 at 10:21 AM said... BALAS

qila :
nape gitu dear?xpe la..cuti sem ada kan?

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan