--> bila hantu berbicara... | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, October 24, 2010

--> bila hantu berbicara...

Dicatat oleh m i a di 5:56 PM
Assalamualaikum..





Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.


 



kelaka??ketawe sampai muntah..bahakk..bahakkk..

oke da..

~wassalam~


pst : kredit untuk sis mummynemo 


7 ulasan:

nur on October 24, 2010 at 3:04 AM said... BALAS

kwang2.. kah kah kah
ALL IN ONE

NuR 'aQiLaH on October 24, 2010 at 3:38 AM said... BALAS

hantuuuuuuuu. haha

nur anis on October 24, 2010 at 3:50 AM said... BALAS

hahaha..sumpah lawak..

mia on October 24, 2010 at 4:26 AM said... BALAS

nur :
hahah..yeahh, brjaya buat nur gelakk..heheh

mia on October 24, 2010 at 4:27 AM said... BALAS

aqilah :
hheheh...mmg hantu btol kan..

anis :
heheeh..bila hantu brborak..manusia pon bole ketawe..

skool on October 24, 2010 at 5:10 AM said... BALAS

hahahaha...ada2 je mia nie tau..!!~

mia on October 24, 2010 at 5:45 AM said... BALAS

skool :
hehhehe....tp brjaya buat syg gelak kan..oh yeh oh yehh

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan