--> Cinta kau dan aku | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Tuesday, October 19, 2010

--> Cinta kau dan aku

Dicatat oleh m i a di 9:28 PM
Assalamualaikum..

huwaa...seharian tak bukak lappy oke..tadi kuiz..saya dapat jawab dengan jayanya..acehhwaahh..hehe

lepas seharian melihat video buku...saya rasa otak da mereng sikit...jadi saya cepat-cepat amek keputusan untuk abeskan masa dengan membaca novel..hohoho

novel apekeh yang saya baca..??






oke, kite cerita pasal sinopsis dulu oke..cinta kau dan aku ni mengisahkan perempuan nama Farisha. budak ni ade sikit tomboy, tapi lawa mengancam..ade batu lesung pipit oke..hehe..seyes, penulis men'discribe' kan budak risha ni memang ganas gile, pandai silat, dia buat sesuka hati die je..ade ke nak apply keje jadi drebar??kau bole pecaya dia nak jadi drebar okee...sebab teringin yang teramat sangat nak pandu kete mewah..apekehh!!

tapi opkos la...kompom tak dapat la kan jawatan tu..gile ke hape..pastu masa nak keluar jadi kompeni besar tu, terlanggar la CEO komponi ni..nama Farish Hakimi..ewahh..nama nak same kan...ahakss..then farish ni terpikat dengan gaya risha ni..ade ke dia pegi sembur CEO tu sebab langgar dia..sesuka hati mak ayah die kan..hahaha..

then diorang kawen..masih oke di situ..masalah timbul bile family farish dari UK balik malaysia sebab nak tengok Risha la..bukan ibu farish yang jahat..bukan juga ayah dia..nenek atok dia pon bukan...tapi adik dia...Farah Haleena..memang kejam tahap anjing gile la perempuan ni..ok, flash back sikit..farish ni, penah kuciwa bila tunang dia lari dengan jantan kulit putih mase nak nikah...Suraya nama dia..nak jadi cerita, farah ni memang nak sangat suraya ni kawen dengan abang dia, then dia bawak suraya sekali balik malaysia pastu same-same rancang nak hancusskan rumah tangga abang dia..buduh...memang buduh sangat..abang kau kot..

farah ni memang jahat tahap langsuir tau..dia report kat farish yang member kamceng Risha ni cube nak rugul die..padahal mamat tu biase je..sampai farah ni sanggup upah orang letak obat tido dalam minuman Risha dengan member kamceng dia tu..nama Zack kapcai..ewahh..seyes weh..nama dia tulis gitu..ZACK KAPCAI oke..ape lagi...gunung api meletus..terjadi la penceraian..

mesti pelik nape farah ni gile punye emosi kan..rupanya, mase kecik-kecik dulu, ade seorang cikgu ni minat Risha..Zulhaimi nama dia..tapi zulhaimi ni da bertunang dengan pilihan keluarga..tapi dia putuskan pertunangan tu sebab da jatuh cinta gile-gile dekat Risha ni..dan nama tunang dia tu Farah..yeee...F.A.R.A.H.. oke..sekarang da tahu kan kenape farah ni menci gile kat risha..tapi pandai-pandai si farah ni, ade bangangnye jugak..bila Risha da bercerai dengan Farish, Zulhaimi ni, amek peluang..so, diorang pon rancang nak kawen..lagi la si farah mengong mengamukk..pastu dia dok gaduh argue dengan suraya pasal abang dia kuciwa dengan risha da janji nak kawen dengan suraya...terkinja-kinja la betika gile tu..lagiiii laa si farah meletopp..

tengah on da way nak pegi bunuh si Risha, farah ni nak kene rugul dengan 3 orang samseng belukar..haa..padan muke engko..dulu da niat, ni dapat betol-betol..hakhakhakk..(ketawe setan)..
pastu, Risha yang tengah on da way nak balik dengar la ade budak maen jerit-jerit..tolong..tolong..jadi die pon tolong la kan...naseb la Risha ni pandai silat..abes budak 3 ekor tu kena belasah..tapi risha luka kena pisau kat lengan die..kuanq ajaq kan..

haa..bila da jadi gitu, baru si farah ni sedar..sedar sesedar sedarnye oke...masa malam nak nikah farish dengan suraya, farah ni bagitau la semua nya...memang naik minyak gile si farish..abes dia pijak-pijak adik dia tu...kecewa sangat..adik sendiri sanggup hancurkan kebahagian abang kandung..sape tak kecewa wehh..

majlis nikah farish dengan suraya sama dengan majlis nikah zulhaimi dengan risha..tapi, rupa-rupanya, zulhaimi ni ade leukiMIA..so, malam tu juga dia nazak..tapi permintaan akhir dia ialah nak tengok Farish Hakimi menikahi Nur Farisha Iman...

lepas zulhaimi meninggal, farisha masih tak bole terima laki dia..tapi si farish ni pulak tak bole terima adik dia..tapi bini dia da bole terima farah..korang faham??tak faham ke?ok, kalau tak faham, beli novel ni, then baca sampai faham..oke tak??hehee..mane bole cerita abes kat sini..haipp..

tapi memang best cerita ni oke...seyes tak tipu..bila baca novel ni, saya kejap-kejap ketawe..pastu kejap lagi menangis..da macam tekanan perasaan pulak da..hahaha..yang pasti, novel ni memang marveles gile kentangg..siti rosmizah ni, antara penulis yang sangat saya minati..karangan novel dia semuanya berpijak di bumi yang nyata..takde indera kayangan syurga cinta bagai...ayat-ayat dia semua betol-betol gaya orang kita..ORANG KITA oke...





btw, lagi sekali nak cakap..seyes tak rugi korang baca tau..memang kelaka...tapi sedih..haha...tekanan perasaan betul bila baca..

oke baeklah..sekarang nak bw...lamenya tak jenguk blog korang kan..hhehee..

~wassalam~

6 ulasan:

cik shara gadis bunga on October 19, 2010 at 7:43 AM said... BALAS

muahaha
mcm besh ;p
pinjam boleyh ?

mia on October 19, 2010 at 8:11 AM said... BALAS

heheheh..best dear..bole aje

Farah Sygs on October 19, 2010 at 8:21 AM said... BALAS

pinjam jugak...hehe..tp cover dye cute la...kasut converse ke hape tuh

BLOG PUTERA YUSOFF on October 19, 2010 at 8:38 AM said... BALAS

salam perkenalan

mia on October 19, 2010 at 8:39 AM said... BALAS

farah :
hehehe..kan3...topi tu melambangkan risha tu..dia suka pakai cap

alinac lover on October 19, 2010 at 8:43 AM said... BALAS

alamak..pening da baca..hehhe~

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan