--> Happy birthday kak long!!! | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Thursday, October 21, 2010

--> Happy birthday kak long!!!

Dicatat oleh m i a di 6:43 PM
Assalamualaikum..


alhamdulillah..selamat sampai ke tanjong malim...settle kajian di daerah hilir perak dan kinta..next week daerah manjong dan perah tengah pulak..hohoh...panas punggung eden..ehhe



sape tahu hari ni berapa hari bulan??yaaaa..21 oktober 2010..sapa tahu hari ni birthday kak long saya??tak tahu kan???hohoho..baekk..saya kasi tahu ye..

satu hari dalam sejarah, pada 21 oktober 1984, lahir ke dunia anak pertama hasil perkongsian cinta antara incik Adnan dan mem Zaharah..anak perempuan mereka ini diberi nama Nor Atiqah Bt Adnan...ewaahh....seram tak?hahahaa..

selamat ulang tahun kak long..meningkat lagi setahun umur kak long saya..26 tahun sudah..hehee..pagi-pagi tadi wish b'day ke kak long by sms...then she replied :


thanks sayang! amin..mia, are u oke??

haipp..adekeh kak long tanya saya gitu..hehehe..mesti dia risau saya dok ngadu kat ibu yang saya asek kuat berpeluh je akhir-akhir ni..hehehe...

btw, kak long saya ni ade sikit pelik ye kawan-kawan..kalau sape yang rapat dengan kak long saya ni, mesti akan perasan cara dia pegang cawan ke, mug ke..gelas ke...hahaa..comel gile..jari kelingking akan ternaek dengan sendirinye...seyes wehh saya tak tipu..


macam ni..tinggggggg!!!!


hahhaa..comel tak comel la kan...tapi kak long saya ini amat garangg gilee kentangg rebuss oke...garang-garang kak long pon, tapi bila tengok cite sedih, nanges jugak..hohoho..(eleh mia, cakap orang engko pon same jugak..) eh..even kak long saya garang, tapi saya selalu curik baju dan tudung dia oke..hahahhaa...tihiiiii!!


inilah kak long saya...cantekkan...cantekk gilee!


dulu masa sebelum pindah ke alai, kami 3 orang share bilik...saya, kak long dan kak ina...tapi sekarang da tido sorang, takde lagi scene nak tendang-tendang masa ngigau..hahahaa...oke..bukan tu saya nak cerita sebenarnya..

dulu masa umah lama, masing-masing dok asmara asrama..jadi bila balek je umah..semua dok rebut-rebut nak bercerita..kau tahu, kak long jumpa budak ni muka sejibikk mawi world oke...ahaksss...(sory kak long..mampos aku kene sebat esok..hhah)..pastu tengok syiok-syiok bercerita tu, dengar bunyi laen macam...grrrrr....kitorang masing-masing da diam... grrrrrrhhhhh....masing-masing da pandang kak long...kak long buat muka blurr je....ggrrrrrrgRHHHHGRRRHH...saya dan kak ina laju-laju pelok kak long kuat-kuat...sampai tak bole nafas..ahhahaa..seyes ni, bukan cite tipu oke...pastu dok tolak-tolak kak long suruh bukak lampu bilik..hahahaa....kelaka...

tapi kak long saya ni, sengal sikit...hati suci orang kata, tak suka fikir bukan-bukan...betol wehh..sampai kan, masa ibu saya belajar kat KL, kak long ikot ibu dok sana..(tapi tiap-tiap minggu balik melaka)..masa tu tengah tunggu result SPM kot...satu hari ni, kak long terbangun nak pegi toilet...jam 3 am gitu la...ibu saya da pesan, jangan pegi tandas alone..mungkin kak long lupe kot..so dia pegi la toilet terkedek-kedek sorang diri.

masuk je toilet, kak long nampak sorang student tengah duduk kat atas sinki pandang ke luar tingkap..bayangkan jam 3 pagi..adekeh orang nak duduk atas sinki sesuka hati....yaya...JAM 3 PAGI oke...yee betull..DUDUK ATAS SINKI...kak long saya yang sengal bengal berhati suci murni ni bole pegi tegur...haii..tak tido lagi ke...HAPEEKEHH???..kau bole pecaya??adessh...

lepas keluar toilet, kak long saya nampak budak tu ada lagi..tapi dia belah je la...masa masuk bilik ibu, kak long tengok jam..3.30 pagi...pastu dia pandang betol-betol jam tu...3 Setengah pagi..yee...PAGI...baru la kak long saya rasa takot..meremang segala bulu...rasa kelapa kepala lutut nak tercabot...bayangkan kalau kak long saya rasa macam tu masa ada dalam toilet tadi..korang rasa, ape jadi???hohohohoho...jangan biarkan hidup anda diselubungi misteriiiiiiii...

hahahaa..comelkan kak long saya...haaa...kak long jugak la yang bagi saya inspirasi nak buat belog ni....kak long juga orang yang create design pertama untuk blog ni...semua kak long yang buat..hehhe..thanks kak long...

tapi sekarang kak long da kawen...saya da kena share kak long saya dengan orang lain..huhu...memang rasa macam hilang sikit..tapi saya tahu kak long selalu ingat kat saya...buktinya..malam ni, kak long nak masukkan duit..muhahahahaa...MIAhahahahaa...

tak mau la sedih-sedih...untuk kak long yang sangat mia sayangi dan hormati...i love u so much my dear sis..hehee...hadirmu tiada galang gantinya...aceewaahh...hehehe

 adiKakak...



kepada yang nak kenal kak long saya..
 ini belog beliau oke...atiqahadnan..


..SELAMAT ULANG TAHUN KAK LONG..
mia sayang kak long!




sekian...

~wassalam~

8 ulasan:

Atiqah Adnan on October 21, 2010 at 5:02 AM said... BALAS

sob..sob.. sedih ar bukan sebab pasal baca belog ni tapi sebab tak dapat celebrate besday ngan korang semua.. sedih tauhu!!!

uikss...jangan la cakap kalong garang maluu ah.. kalong sopan tau hihhihih gedik pun ada sikit.. ^^

love u mama mia..sayang dan cinta kamu sampai mati uuhh dasat!!

beLLa on October 21, 2010 at 5:43 AM said... BALAS

chanteknya kak long kmoo!
happy birthday jugakkla ye ;)

Farah Sygs on October 21, 2010 at 5:51 AM said... BALAS

comel ler...mcm sis jgk...erk?org melaka ek...hehe

mia on October 21, 2010 at 5:53 AM said... BALAS

kak long :

hahhaa..xpela..nnti raya haji, kite smbut same2..huhu..kluarga abg rafiqy msti ade sambut kan..

mia on October 21, 2010 at 5:53 AM said... BALAS

bella :
hehehe..cantekkan..tgk adik beliau pulak..haha

farah :
hahaa.tq dear...yup..org melaka.

~SukEMakAn~ on October 21, 2010 at 6:20 AM said... BALAS

eh kaklong kamoo tym nak kawen tu seyes cantek la mia
rase cam nk tiru je gaye die
hehe

bace entry ni tingat kesah tym kecik kecik
share bilik 3org
pastu suke suke ati xmo tutup lampu
tendang tendang tym tido
aaaaaaaaaaa!!!!!!!
rinduuuuuunye zaman dulu kala
T________T

mia on October 21, 2010 at 6:23 AM said... BALAS

fazlina :
hahahaha...cantek kan...macam adik die..auww..

rindu jugak dear kdg3...hhee

nur on October 23, 2010 at 2:36 AM said... BALAS

selamat ulang tahun utk kaklong awak mia
ALL IN ONE

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan