--> kahak dan cendol | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Sunday, October 17, 2010

--> kahak dan cendol

Dicatat oleh m i a di 1:59 PM
Assalamualaikum..


cendol sedap kan..lagi-lagi makan time tengah panas membahang..ewahh.. kena pulak dengan mee gureng mamak yang betol-betol pure mamak..memang kawww la..

sapa tak penah makan cendol??seyes korang rugi gile...sape tak suka makan cendol??ohh takpe-takpe..da tak suka kan..nak buat macam mane..ek??

ada penah sekali, kawan cerita kat saya..time tu tengah melantak cendol yang lazat berkerim disukai ramai lah...memang setim abes la makan cendol tu..tapi saya sorang je makan..dia tak suka cendol-cendol ni..bukan taste dia katanya..haprakk..

member ni tepuk bahu saya...aku nak share dengan kau satu cite ni..ha sila-sila...

ni pasal abang aku..masa tu dia selsema..memang teruk juga la..aku ingat umur dia da nak pendek da bile tengok kejap-kejap dia bersin..kejap-kejap dia hembus hinguus + kahak yang ada dalam lobang hidung dia tu..

pastu petang sikit abah aku balik, bawak cendol..dulu-dulu aku memang peminat setia cendol oke..tapi da bersara da..pastu kami same-same la dok bersidang kat meja makan sambil menikmati cendol tu..abang aku tadi pon tak ketinggalan..

tengah sedap-sedap makan tu, dengar abang aku bersin..sekali..aku diam...dua kali..mak aku berdehem..tiga kali, yang ni kuat sikit..aku dongak la..dengan niat nak tengok ok ke tak abang aku ni..

tluppppp....kahak abang aku masuk dalam cendol dia tadi..aku da terdiam..dia tak perasaan aku tengah tengok dia..tiba-tiba abang aku sambung makan cendol dia tadi..HAPEKEHHH???? macam haram kan..

kau tahu ape aku buat??tekak kembang serta merta..aku tolak cendol tepi, aku bangun, terus masuk bilik..


 ini adalah cendol oke..
(dari en gogel)


ini pulak kahak oke..
(pinjam dari yuyu)


kau bole bayangkan tak, cendol hijau..kahak abang aku pon hijau..jadi bila hijau da bersatu dengan hijau..jadi ape?jadi hijau la kan..sebab tu abang aku terus makan cendol dengan bersahaja..sebab dia tak perasaan kahak dia da terjun dalam cendol tadi..aku pulak lupa nak tanya dia rasa macamane bila kahak tu dia telan..makk aii..

sekarang kau tahu kenapa aku tak bole makan cendol kan..

saya terdiam..member tegur saya..haa, ni kenapa..sambungla jamah cendol kau tu..saya pandang dia..dia pandang saya..da tak bole nak masuk kan??macam tu la aku rasa tiap kali pandang cendol..hahahaha

so korang..ape macam sekarang...hahahahaa....lepas ni agak-agak lalu tak nak makan cendol..muahhhaa..gile kejam saya kan, buat entry macam ni...mahahaha.. muhahaha..miahahahhaha.

MySpace
padan muke korang...MIAhahahhaa..
 ~wassalam~

pst : ibu akan cubet pipi saya sekuat hati kalu saya cite bende ni time beliau tengah makan cendol..muhahahah

15 ulasan:

hiro on October 17, 2010 at 12:17 AM said... BALAS

CDAP...tp gmbr tu nmpak geli..hee

yuyu on October 17, 2010 at 12:26 AM said... BALAS

huahuahua,...

mia on October 17, 2010 at 12:46 AM said... BALAS

hiro :
hahahaa...yeah..motif berkesan..geli ek..


yuyu :
hhehehe..pnjam makcik..

cik QasehThya on October 17, 2010 at 12:57 AM said... BALAS

erkk...
huhu..
selamat belum mkn cendol
ngee~~

*pasni klu nk mkn..harap leh lupe cite ni.hehe*

saya_arief on October 17, 2010 at 12:57 AM said... BALAS

seyes kejam....
;D

aNiSa hANg tUaH on October 17, 2010 at 3:02 AM said... BALAS

aiyak...
nasib baik nis tak suke makan cendol

ngeheheh

mia on October 17, 2010 at 3:52 AM said... BALAS

qasih :
hahahaa...kesian kat korg..harap3 tak terbayang yg bkn3 ek

arief :
hahhaa..kejam akn..mission complete..

anisa :
hahahaa..terlepas la..tp kalu tgk kwn2 mkn mesti trbayang kan

Farah Sygs on October 17, 2010 at 5:22 AM said... BALAS

tamao dh cendol....bagi soya jew da cukup...terseksa batinku

mia on October 17, 2010 at 5:33 AM said... BALAS

farah :
hahahhaa...yeah..berjaya lagikkk..

~SukEMakAn~ on October 17, 2010 at 7:32 AM said... BALAS

eeeee
kejamnye mia
da la ina suke makan cendol!
T_______T

mia on October 17, 2010 at 7:54 AM said... BALAS

ina :
yeahh..berjaya lgikk..hehhee..sory ina..

kata kila on October 17, 2010 at 6:27 PM said... BALAS

woi!geli arghhhhhhhhhhhhhhhh

mia on October 17, 2010 at 7:17 PM said... BALAS

kila :
ohhh yeaaaahhhh...tercapai jugak objektif entry ni...muhahaaa

salwa on October 17, 2010 at 9:54 PM said... BALAS

perghhh~gelisnyer..hahaha...

mia on October 18, 2010 at 12:02 AM said... BALAS

salwa :
hehehhe..kan3..rase nk muntah

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan