--> Manusia.. | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Friday, October 22, 2010

--> Manusia..

Dicatat oleh m i a di 11:18 AM
Assalamualaikum..


baek, hari ni nak cerita pasal manusia..

korang tahu kenapa manusia makan? yee..untuk hidup, dapat tenaga...ke orang hidup untuk makan?heheee..

korang tahu kenapa manusia mandi? yee...sebab nak jaga kebersihan..baju kena bersih..badan kena wangi..bagi muslim, kebersihan kan sebahagian drpd iman..oke, kat sini takde 'ke' ye..

korang tahu kenapa manusia belajar? yee..untuk jadi bijak pandai..bila da pandai, bole keje elok-elok..bila keje elok..dapat gaji berbaloi-baloi..bila gaji da tinggi, bole tolong mak ayah kat kampung, bantu adik-adik belajar..ke gaji tu semata-mata untuk korang??ahuk..ahuk..

korang tahu kenapa manusia ada 'dengki'? yee..sebab manusia dikurniakan perasaan..dengki ni baek..bole buat kita cabar diri sendiri...bole motivate diri nak jadi lebih daripada orang tu...tapi jangan poyo dengan sifat dengki korang tu..ke korang memang saje guna dengki untuk saketkan hati manusia laen..kesian dengki...di salahgunakan oleh manusia yang dengki...ehem..

korang tahu kenapa manusia marah? yeee..again, sebab manusia ada perasaan..marah antara xpresi yang manusia miliki...manusia marah untuk orang yang dia sayang..manusia marah untuk harta benda yang dia miliki..ke korang marah sesuka hati korang..korang ingat marah korang je ade, orang lain takde marah ke??


oke da..kesimpulannya, kalau rasa da tak larat sangat..berhenti je jadi manusia...abes tu nak jadi ape??tepuk dada, tanya selera..hoho



kenapa mia emosi sikit harini..sebab belum berak dari semalam..hahahhaa..

~wassalam~



7 ulasan:

metot on October 21, 2010 at 8:21 PM said... BALAS

cnfirm berak keras sat lg. hahaha

mia on October 21, 2010 at 8:28 PM said... BALAS

metot :
hahahahaa...jahatt metot..doakan sy berak keras ek..

nusha on October 21, 2010 at 8:39 PM said... BALAS

ok kak,dy doakan akak cpt berak..hahah~~

mia on October 21, 2010 at 9:40 PM said... BALAS

nusha :
hehee..thanks dik..da berak da..hahaa

aNiSa hANg tUaH on October 21, 2010 at 11:14 PM said... BALAS

saya suka jadi manusia
(:

mia on October 21, 2010 at 11:46 PM said... BALAS

anisa :
sy pongg

nur on October 23, 2010 at 2:40 AM said... BALAS

mia: jadi alien
ALL IN ONE

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan