Merapu | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, October 30, 2010

Merapu

Dicatat oleh m i a di 9:41 AM
Assalamualaikum..


morning uolss..sehat?happy?ok fine..bila emosi tak setabil..jadi mula merapu meraban segala bagai..ni lawak lagi nak share dengan korang..erkk..tak tahu lawak ke tak ni..





Hawa Tertipu...

Hawa: Mak, boleh tak jangan suruh saya basuh pinggan??

Mak : Ah, mak dah tahu kamu akan begitu..Sebenarnya awal-awal lagi mak dah mencucinya..

Hawa: Eh, mak!! Hawa bergurau saja.. Hawa sebenarnya rela menolong mak mencuci pinggan..

Mak :Yakah?? Mak pon bergurau saja tadi.. Pinggan kat dapur tue mak belum cuci lagi..

Hawa: #@%^&!;$;*(!@$%&!;>;^...grrrrrr..(Alamak, tak boleh nak bermalas-malasan)


Nenek Kesayangan

Sarjo memohon perkerjaan sebagai penjaga lintasan kereta api. Dia dihantar berjumpa Pak Basri , ketua bahagian lalulintas,untuk diinterviu. 

"Katakan ada 2 keretapi melalui jalan yang sama pada masa yang sama,apa yang akan kamu lakukan?," tanya Pak Basri. 

"Saya akan pindahkan salah satu rel yg lain,"jawab Sarjo.

"Kalau handle untuk mengalihkan relnya rosak, apa yang akan kamu lakukan?" tanya Pak Basri lagi.

"Saya akan turun ke rel dan membelokkan relnya secara manual". 

"Kalau tidak berfungsi atau alatnya rosak, bagaimana?". 

"Saya akan balik ke pejabat dan menghubungi stesyen terdekat." 

"Kalau telefonnya sedang digunakan?" 

"Saya akan lari ke telefon awam yg terdekat?" 

"Kalau telefon awam rosak?" 

"Saya akan pulang menjemput nenek saya." 

"Ooo....tapi kenapa pulak awak jemput nenek awak?" tanya Pak Basri kehairanan. 

"Kerana seumur hidup nenek saya selama 73 thn , nenek saya belum pernah melihat keretapi berlanggar."





ok da..

lawak ke??? lantak la..hehhehe..

~wassalam~

2 ulasan:

alinac lover on October 29, 2010 at 8:41 PM said... BALAS

serius lawak..hahahahahah

mia on October 29, 2010 at 9:21 PM said... BALAS

hehhe...yeke dear..hehehe..emosi xstabil rasa nk mrh je kan

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan