Tips Cover Malu | ˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Wednesday, October 6, 2010

Tips Cover Malu

Dicatat oleh m i a di 11:14 PM
Assalamulaikum


.........................................................

tak tahu la kenapa, malam ni rasa panas gile...mungkin nak hujan kot..oh yeah..mesti tido golek-golek punya la..hahaha...(haip!)

oke, kali ni nak share dengan korang teknik men'cover' diri dari mendapat malu...kadang-kadang kan, kita ni tak bersedia nak menghadapi situasi-situasi yang memalukan kita..so, after dis, korang boleh la praktik kan teknik ni ye..untuk cover malu korang tu (sensitip la nak sebut ke 'shy' an..hoh!)

oke..here we gooo..

..............................................................

1. Kalau tersepak batu lalu jatuh tersungkur :
jangan terus bangun, sebaliknya, korang baring je then terus guling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu, bangun laju-laju bila hagak-hagak takde orang yang nampak korang..

2. Kalau terjatuh beskal atau moto :
cepat-cepat naek balik beskal or moto korang, then buat-buat jatuh lagi sekali..sehingga berkali-kali supaya orang ingat korang memang saje-saje buat lawak atau korang tengah training untuk jadi stunt man..

3.  Kalau terjatuh tangga :
cepat-cepat bangun dan terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus (t__t)

4. Kalau terjatuh dalam longkang :
cepat-cepat pungut sampah yang ada dalam longkang tu sambil marah-marah dengan suara yang kuat..ingat ye..dengan suara yang kuat..pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5.  Kalau tersungkur ketika nak naik bas :
jeritlah sekuat hati.."oiitttt..apa tolak-tolak ni???" walaupun takde orang kat belakang korang tu..

6. Kalau terjatuh di depan bus stop :
terus buat-buat pengsan sehingga ada orang datang tolong korang..kalau takde..haaa..baring je sampai malam..hagak-hagak da takde orang, ni la masa yang seswai untuk korang bangun semula..

7. Kalau jatuh tergelincir kat lantai licin :
sebelum cecah ke lantai, cepat-cepat rembat je tangan sape-sape kat sebelah korang untuk jatuh secara berjemaah supaya tak la korang je yang dapat malu, ye tak?haa..kalu takde orang, korang bole aplikasikan teknik ke 6..

oke ke tak teknik-teknik ni??hohoho...bole cuba oke nanti..

sekian..

~wassalam~

pstt: uitt..jangan take seyes tau..ini adalah rekaan semata-mata, kalu nak try pon bule juga



9 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin on October 6, 2010 at 8:19 AM said... BALAS

hahaha...aku gelak giler bace n3 ni dear...huhu..hahahahahah...seyes lawak..aku kalu jatoh aku gelak nak elak malu..heheh...tapi kalu luka baru nanges nampak macam seyes

mia on October 6, 2010 at 9:38 AM said... BALAS

hahhahaa...kan..kan..hohoh....kau egat tak budak kelas 6k dlu..muhammad kot, dia jatoh dlm clas..tp dia maintain je duduk kat atas lantai tu...konon-konon dia mcm saje je la..haha..ni yg dpt idea ni..

Nur Hawa Mohd Zin on October 6, 2010 at 9:51 AM said... BALAS

nape aku tak hengat pasal hal sek rendah ek? huhuh...ke sebab banyak jatoh..heheh

mia on October 6, 2010 at 9:57 AM said... BALAS

hahahah..sengak mkcik ni...hheehh..aku egat sbb mmg lawak gile tgk muke bdak tu wehh

Nur Hawa Mohd Zin on October 6, 2010 at 10:00 AM said... BALAS

mungkin tak jatoh depan aku kot...aku jatoh pun tak hengat..heheh

skool on October 6, 2010 at 12:46 PM said... BALAS

sangat kreatif..patik teruja!!~ =P

mia on October 6, 2010 at 6:08 PM said... BALAS

hawa :
hheeh..tu la kot..tp seyes klako gile..

skool :
nnti bole gune ok syg..

~SukEMakAn~ on October 7, 2010 at 7:56 AM said... BALAS

sengal!
haha

mia on October 7, 2010 at 9:22 AM said... BALAS

ina :
hooho..suka3

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan