˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙: October 2010


Assalamualaikum. saya kini mengambil tempahan untuk make up Dinner, Photoshoot, Tunang dan Nikah sekitar Melaka, Negeri Sembilan, Selangor dan Kuala Lumpur. Email me oke : gardisareyou@yahoo.co.uk

Join ChurpChurp Jom!

Saturday, October 30, 2010

klik aje

Dicatat oleh m i a di 7:02 PM 24 ulasan

(STICKY POST, SILA KE BAWAH UNTUK POST TERBARU)

_________________________________________________



Assalamualaikum


senang sangat...just klik aje banner ni oke semua...


^^ sharing is caring ^^
  
---> SINI <---


kad kahwin walimatulurus dot net


thanks..

~Wassalam~

COMING SOON..

Dicatat oleh m i a di 3:05 PM 14 ulasan
Assalamualaikum..




baru-baru ni, kak long mesej..

mia, kak long nak blanja ko ubah suai blog ko nak tak?huhu

saya kelip mata dua kali...betul ke ni??

ye la ngok..tengok belog ko macam sedih je..huhu..nak tak?

sampai hati cakap belog saya menyedihkan..hahaha..saya lompat-lompat gumbira gile laa kan..opkoss la nak..hehehe..

oleh itu, sila tungu oke kawan-kawan semua..nanti me'ah kembali dengan design baru oke..hehehee...tunggu tau..ala..tak lama kot..kojap ja...

dengan itu, saya umumkan..




tata uolss..






~wassalam~

Jenis Cacing dalam badan

Dicatat oleh m i a di 2:41 PM 8 ulasan
Assalamualaikum..




ni semua hamzah punya pasal..hahaha...bila baca entry beliau yang ini..xcited gile nak menulis..hahhahaa

oke baeklah..arini kite cite pasal cacing, mahu?hehe

Ada banyak jenis cacing yang kerap singgah dalam perut manusia. Antara yang paling top ialah cacing gelang (Ascaris Lubricoides), cacing cambuk (Trichuris trichiura), cacing tambang (Ancylostoma duodenale serta Necator americanus), cacing pita, dan cacing kremi. pergghh..gile sedap nama cacing-cacing ni ek...


cacing gelang

 Nama parasit yang menatang memang diadopsi dari bentuknya yang serupa gelang. Dalam perut manusia, ia hidup dengan mengisap sari makanan di usus halus. Untungnya cacing yang satu ini bole dikeluarkan bersama kotoran manusia. Yang paling mengerikan, cacing betinanya bisa bertelur sampai 200 ribu butir perhari..erk..kuat bertelo ni..

Gejala atau tanda terinfeksi cacing gelang yaitu perut rasa tak best, lesu, takde nafsu makan, muka pucat, mual, badan kurus, tapi perut buncit. bile berak taik kadang bercampur lendir dan darah. Larva cacing gelang dapat masuk melalui pembuluh darah atau limfe, dan menyerang paru-paru dapat menyebabkan radang paru dan batuk. kalu cacing gelang yang dewasa dapat bermigrasi ke usus buntu hingga menyebabkan radang usus.


cacing cambuk

menatang ni sama dengan cacing gelang, jugak mengisap sari makanan.  sikit je beza, cacing cambuk ni menghisap darah dari dalam. Hidup dalam usus besar, cacing betina cambuk bole bertelur 5 ribu hingga 10 ribu butir perhari. alahai...kuatnye korang ni bertelo ek..


cacing kremi

cacing kremi (Oxyuris vermicularis) atau disebut juga cacing kerawit, ialah cacing kecil halus seperti benang, berwarna putih dengan panjang kira-kira 3-5 mm untuk cacing jantan dan yang betina sekitar 8-13 mm. Infeksi cacing ini biasa terjadi pada anak-anak yang berumur sekitar 5-14 tahun terutama yang biasa masukkan tangan ke dalam mulut. Jenis cacing ini akan memakan isi usus. cacing betina biasa bertelur di usus sebelah bawah (sekitar anus). Telur–telurnya akan merayap keluar menuju dubur sehingga menimbulkan rasa gatal. Bila digaruk dengan tangan akan menempel di ujung kuku dan dapat masuk ke dalam mulut ketika memasukan makanan. Gatal terutama pada malam hari sehingga mengganggu tidur, juga menyebabkan iristasi kulit, pada anak perempuan kadang terjadi radang vagina...oh my..bahaya ni..


cacing pita

Cacing pita (Taenia sp.) ni bentuknya panjang pipih menyerupai pita, kepalanya kecil dan mempunyai kait untuk melekatkan diri pada dinding usus. Cacing pita mempunyai banyak jenis, tetapi ada tiga yang paling femes iaitu cacing pita daging, cacing pita ikan dan cacing pita babi. 

Gejala atau tanda terinfeksi cacing pita yang biasa ialah perut terasa mulas dan mual, kadang perit dan tajam menusuk-nusuk tetapi akan hilang sesudah makan. Selain itu muka pucat, pusing, kurang nafsu makan, dan feses berlendir.


cacing tambang..

yang paling kejam lagi mengerikan adalah serangan cacing tambang. sebab cacing ni dok hanya mengisap darah. ahhaa..dats why cacing ni dinobatkan sebagai jenis yang paling ganas. Ditambah lagi dengan kerja betinanya yang sanggup bertelur sebanyak 15 ribu sampai 20 ribu butir perhari...gile..gile..


Pencegahan jangkitan cacing :

1. Cuci tangan dengan sempurna sebelum mengendalikan makanan.

2. Elakkan dari menyentuh tanah yang dicemari dengan najis manusia.

4. Elakkan dari makan makanan tercemar atau minum air yang dicemari semasa melawat tempat atau negeri yang tidak mempunyai sistem sanitasi yang sempurna.

5. Pastikan korang pakai kasut atau alas kaki ketika bermain di tanah.

6. Pastikan kuku tangan korang sentiasa pendek..kalu kuku panjang tu, cepat-cepat potong, kalu tak moh potong, cuci bersih-bersih oke..

7. Cuci makanan yang telah dicemari tanah dengan sempurna

8.Mandi dengan kerap

9. Gunakan cadar, pakaian dalam, pakaian tidur yang bersih.

10. Basuh tangan dengan sempurna selepas ke tandas dan sebelum menyediakan makanan.



cuci tangan atau basuh tangan tu benda yang sama oke..saje ulang banyak kali..

ingat..

cuci tangan...


ok da..pening kepala aku buat entry ni..
tengok cacing..grrrrrr...

korang cuba bayangkan ek, camne kalau perut manusia ni tuhan cipta transparent..bila pandang perut lisa surihani, nampak cacing..tengok perut jason maraz, nampak cacing..adake orang nak kawen wehh??..hohoh..


da la, nak berak pulak tibe-tibe..

~wassalam~

Merapu

Dicatat oleh m i a di 9:41 AM 2 ulasan
Assalamualaikum..


morning uolss..sehat?happy?ok fine..bila emosi tak setabil..jadi mula merapu meraban segala bagai..ni lawak lagi nak share dengan korang..erkk..tak tahu lawak ke tak ni..





Hawa Tertipu...

Hawa: Mak, boleh tak jangan suruh saya basuh pinggan??

Mak : Ah, mak dah tahu kamu akan begitu..Sebenarnya awal-awal lagi mak dah mencucinya..

Hawa: Eh, mak!! Hawa bergurau saja.. Hawa sebenarnya rela menolong mak mencuci pinggan..

Mak :Yakah?? Mak pon bergurau saja tadi.. Pinggan kat dapur tue mak belum cuci lagi..

Hawa: #@%^&!;$;*(!@$%&!;>;^...grrrrrr..(Alamak, tak boleh nak bermalas-malasan)


Nenek Kesayangan

Sarjo memohon perkerjaan sebagai penjaga lintasan kereta api. Dia dihantar berjumpa Pak Basri , ketua bahagian lalulintas,untuk diinterviu. 

"Katakan ada 2 keretapi melalui jalan yang sama pada masa yang sama,apa yang akan kamu lakukan?," tanya Pak Basri. 

"Saya akan pindahkan salah satu rel yg lain,"jawab Sarjo.

"Kalau handle untuk mengalihkan relnya rosak, apa yang akan kamu lakukan?" tanya Pak Basri lagi.

"Saya akan turun ke rel dan membelokkan relnya secara manual". 

"Kalau tidak berfungsi atau alatnya rosak, bagaimana?". 

"Saya akan balik ke pejabat dan menghubungi stesyen terdekat." 

"Kalau telefonnya sedang digunakan?" 

"Saya akan lari ke telefon awam yg terdekat?" 

"Kalau telefon awam rosak?" 

"Saya akan pulang menjemput nenek saya." 

"Ooo....tapi kenapa pulak awak jemput nenek awak?" tanya Pak Basri kehairanan. 

"Kerana seumur hidup nenek saya selama 73 thn , nenek saya belum pernah melihat keretapi berlanggar."





ok da..

lawak ke??? lantak la..hehhehe..

~wassalam~

Cik Anita Songeh Giveaway...

Dicatat oleh m i a di 12:11 AM 2 ulasan
Assalamualaikum...





thanks yuyu untuk tag ini..hehehe

rajin kan saya join GA..hahaha...bersemangat oke...takpelah..lagipun otak tengah mereng sekarang..da nampak bulan bintang je..haa sudah..




kali ni, khas dari cik Anita pulak...percubaan kali pertama oleh beliau ni..semoga berjaya dear..

apa yang best tentang giveaway ni ialah tujuan utama dianjurkan..

setuju dengan pendapat cik anita..GA ni boleh mengumpulkan ramai blogger-blogger dan dapat pupuk hubungan baek antara kami kan...tak kenal maka tak chenta..so, korang..jom join GA ni..

alahai..bukan susah pon...kelip mata je da siap..btw, thanks cik Anita untuk GA ni..

Syarat penyertaan sangat mudah:

1. Follow blog cik Anita oke..
(tak wajib, tapi untuk memudahkan info baru dari beliau kan)

2. Perlu ada entri baru dan link kepada belog ini.

3. Tajuk entry is : Cik Anita Songeh Giveaway.

4. Lepas dah join, sila komen di post ini dah tinggalkan link anda. Biar mudah nak jejak nanti. Jangan di chat box ye. Nanti susah Cik Anita nak kesan.

5. Kalau rajin sila buat sticky post ye :)

6. Jangan lupa tag DUA orang rakan anda. Pastikan mereka tahu yee..

7. Letakkan banner buruk Cik Anita di side bar anda ye. :) 


mudah kan...meh join meh..baek..teringin nak tag kak long dan fazlina..hohoho..

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 30.10.2010

pemenang akan diumumkan 31.10.2010


hadiah pulak macamane?ohhh tunggu beliau akan umumkan seminggu sebelum tarikh tutup penyertaan oke...

gud luck uolss..


~wassalam~


Friday, October 29, 2010

simbah asid, then minum racun..B.O.N.G.O.K!

Dicatat oleh m i a di 7:55 PM 8 ulasan
Assalamualaikum..


adehh...makin maju dunia, makin ramai pulak yang berperangai macam bongok..haiisshhh..

oke, sila diam oke...saya seyes nak lepas geram ni..

woit, kenapa bongok sangat kamu..kamu dan kamu ni...seyes memang bongok tahap tak hengat la korang ni...adehh..

yang pegi simbah asid kat muka budak tu apa pasal?? geram? marah ke??abis tu, ni da masuk lokap, suka la eh??suka??haaa...laen kali buat, fikir-fikir dulu..memang marah bila cinta ditolak, dah tu, korang nak buat camne? da dia tak suka, takkan nak paksa...korang tahu tak, cinta yang dipaksa ni, kawen nanti tak bahagia tahu?adehh...sekarang padan muke da dok dalam lokap..hanya sebab cinta ditolak??bullshit!!

ni lagi satu bongok nak mampos..ade ke pegi suruh budak laki tu minum racun...apekehalll pulaakk ni..adehh..korang ni semua buat benda tak bole fikir kan?grrr...seyes buhsan dengan manusia macam ni..memang tak bole terima dek akal bila abang, bapak sedara dan bapak tiri yang mungkin otak tak cukup wayar pegi suruh boipren adik, anak sedara, dan anak tiri dorang minum racun...macam haram kan??korang bole terima???seyes bila pk sambil guling-guling atas katil lapan belas kali pon, saya masih tak mampu nak terfikir benda bodoh macam ni...uselessss!!!

haa..sekarang, budak tu da meninggal, suka la ek??tepuk tangan??oraiitt..meh aku kat sini pulak nak tepuk tangan sambil berjogging bila kes ni da disabit sebagai kes bunuh...kahkahkahhhh..free-free korang masuk lokap, siap kena sebatttt lagi..padan muke korang kan..


haa..ada ahli keluarga kamu..kamu dan kamu terbaca entry ni ke?adehh..

nak marah?seyes saya tak kesah..sebab, manusia biasa memang bole marah kan..cume jangan sampai jadi hamba marah pulak..makan tak abes korang..

nak simbah asid?

zzzzzzzzzzzzzzzzz....

berita lanjut kes racun ni, klik BERITA HARIAN dan METRO..

~wassalam~

--> Kenapa mulut kita SATU?

Dicatat oleh m i a di 2:41 PM 11 ulasan
Assalamualaikum..


baeklah, hari ni nak cerita pasal mulut oke...

Kita lahir dengan dua mata dan dua telinga, tapi kita hanya diberi satu je mulut?

korang rasa kenapa?

oke sebelum tu, sape ada dua mulut kat sini?sape? ada??hehee...

setiap kejadian tuhan, ada sebabnya oke..

tuhan jadikan mulut kita cuma satu je sebab mulut adalah senjata yang sangat tajam, mulut bisa menyakiti, bisa membunuh, bisa menggoda, dan banyak hal yang bole buat kita rasa tak best..

sebab mulut kita boleh gadoh kan..oke, ignore pasal hal gadoh kat facebook oke..tu sebab tangan kita sendiri gatal miang menaip ntah hape-hape laju bukan maen lagi..hahaa

sebab mulut juga, kita bole buat fitnah..setuju?ini hasil kerjasama dengan hati yang dengki oke...

sebab mulut kita boleh menyakitkan hati orang laen..

tapi, mulut ni sebenarnya tak jahat..pada awal kelahiran, mulut kita ni suci, indah, bersih dan murni..

tapi dek makin besar, makin kita pandai berkata-kata, da terguna mulut kita yang suci tadi, ke arah yang kurang menyenangkan..

so sekarang, kembali pada hati oke..saya percaya, satu je kalau kita bole kawal, insyaALLAH, semua ransangan dari luar kita dapat pegang kuat-kuat..

hati...kalau kita ni bertuankan hati, tak mustahil nafsu, dengki, tamak, dan segala macam perasaan tak baek kita tak dapat nak kontrol..setuju?

jadi, saya nak ingatkan diri sendiri supaya berbicara ssedikit mungkin untuk bagi ruang pada mata untuk melihat seluas mungkin dan pada telinga untuk mendengar sebanyak mungkin..

dan seterusnya, biarkan HATI yang menilai

ingat ek korang..

Lidah yang panjangnya tiga inci boleh membunuh manusia yang tingginya enam kaki.


^ sharing is caring ^

pst : tapi me'ah ni kuat bercakap, tapi merapu merapek ntah hape-hape je lebih..

ikhlas,

--> GA kasehainzuryn

Dicatat oleh m i a di 12:12 PM 0 ulasan
Assalamualaikum..


yeah..join GA lagi..kali ni memang terbaek daripada cik ainzuryn

thanks sebab sudi singgah blog kemek ni dear..hehehe...




syarat-syaratnya:

1) follow blog cik ainzuryn ni..


2) letak blog ni dalam bloglist anda..


3) tepek gambar eyeshadow tu kat sidebar korang dan link. (Tak payah buat n3)


4)  buat AYAT sekurang-kurangnya 15 patah perkataan. Bermula dengan~GA kasehainzuryn best sebab..~ dalam entry beliau yang ini..


hadiah??ohhmaaiigudd..seyes gempak gilee oke..tak tipu ni..nak tahu hadiah ape..join la GA ni...

--> KLIK SINI <--

GA ini bermula pada 28 oktober 2010..


Tamat pada Aidiladha iaitu pada 17 November 2010..



sekian, tata uolss


~wassalam~

Manjong bertuah ada Kila dan Pia..acehh!

Dicatat oleh m i a di 12:45 AM 9 ulasan
Assalamualaikum..



selesai kajian di SM Vokasional Seri Iskandar daerah perak tengah..saya cepat-cepat mesej Kila..

" yang, tempat kila dekat tak dengan Lumut "

" dekat gilerrrr  "

yayaa...begitulaa dia reply..saya sengih..bila da sampai lumut, dan settle check in hotel, mesej dia lagi..

" kila, tahu tak Galaxy Inn, mia dok sana "

" haa..tau3 "

hehee..so, sampai bila-bila pon saya tak lupe Galaxy Inn ni, sebab kat situ 1st time jumpe Kila n Pia..hahaaa...bulan bintang jadi saksi segala...akehkehkehkekeh...

malam, dalam jam 8 lebih kot, kila mesej lagi..

" da nak gerak "

" oke, hati-hati "

lima belas minit lepas tu..kot..

" da sampai "

omaiigud..seyess?haha..da gubra da...malu weh..hehe..saya da la tak bawak seluar lebih..just keluar pakai seluar tidoq je oke...seyes tak tipu..hahhaaa

1st time nampak kila n pia..adehh..malu bukan maen..satu je yang saya kagum gile3 dengan kila ni..hoho..dia bawak kereta gile garanggg you!..hahahaa...aauuummm..siap ade bunyi 'ciss..cisss' tu..

lepas parking untuk beli ABC DE.. da siap lock kereta ape semua..saya macam pelik gile bila tengok kereta kila tak mati enjin lagi..ade lagi bunyi..'wrroomm wroomm' tu...haha..gile sengal kan...bonggok gile aku...adehh..

banyak tempat kila n pia bawak saya..memang tak sia-sia la jumpe diorang ni..hehee..da, meh tengok picture pulak ek..ehem-ehem..kami bergambar bukan maen oke...hohoho..

















uhuk..uhuk..acely ade banyak lagi picture..tapi da ditapis oleh lembaga pengarah...akehkehkehhkkeh..ni je yang lepas....

btw, next mission saya lepas ni ialah nak jumpe 3 orang budak ini..







MySpace
korang sudi jumpa mia?


~wassalam~

Thursday, October 28, 2010

--> Sapa suka layan blue?

Dicatat oleh m i a di 8:29 PM 11 ulasan
Assalamualaikum..

grrr...terangkat kening korang tengok title entry ni ea..haiippp...adehh..seyes rasa nak makan pizza tersangat-sangat..ohh my..seyess ni wehh...adesshh... disebabkan keinginan yang teramat sangat ni, tibe-tibe nak share cerita blue ni dengan korang..




Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya, Abu.

Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik.

Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?

Abu: 9

Pengetua: Apa 6 x 6?

Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan-soalan berdasarkan tahap pencapaian murid UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan.

Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?".

Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?

Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?

Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?

Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?

Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.

Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?

Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of heat and excitement?

Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get it you have to use your hand.

Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?

Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?

Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata

"Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".



saya ada dua soalan je..

pertama, sape yang otak kuning ni?cikgu murni atau pengetua?

kedua, kalau otak dua-dua cikgu ni warna kuning, otak Abu kaler ape pulak..


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....

~wassalam~


pst : kredit untuk en kuman

--> Hi korang..

Dicatat oleh m i a di 10:47 AM 13 ulasan
Assalamualaikum..


hi korang..rindu tak?hahahaa...

acely, semalam da sampai tanjung malim..tapi malam ade taklimat praktikum..

so, tak dapat nak jenguk belog...

pagi ni bangun, cepat-cepat update...then..taraaaaaaa...

huwaaa..banyak gile cerita nak share dengan korang tau..seyess banyak gilee oke..nantilah..petang-petang sikit ek..

saya baru tahu, orang indonesia mengamalkan 3 S bila pertama kali berjumpa dengan kawan-kawan..

Senyum, Salam, Sapa...

hehehe..maksudnye...1st sekali...sengih...then pegi kat member tu, berjabat tangan...then..huwaa...ini rupanya Kila...lawa orangnye...aceewaahh..

dan saya juga baru tahu..Nana rupanya dalam dialek kelantan bermaksud B.E.N.G.O.N.G...

tapi saya tak rasa semua Nana tu bengong, ye tak?

kalau korang jumpa nana yang nana, sila cepat-cepat bagitahu saya oke..hahahaa

seyes saya da nana..

korang jangan jadi nana pulak bila baca entry saya yang nana ni..hahha

ok, masa untuk diri sendiri..

happy sangat hari ni..

~wassalam~

 

˙·٠•●♥ mia suka berangan™ ♥●•٠·˙ Dikuasakan Oleh Blogger Template Touch Up by Mia Adnan